Κακοκαιρία «Ελπίς»: Η Αττική Οδός έκλεισε για… 100 ευρώ; – Γιατί «κόλλησαν» τα εκχιονιστικά

Η «Αττική Οδός» έκλεισε για …100 ευρώ. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από την ανάλυση των ενεργειών της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής για την αποφυγή του εγκλωβισμού   χιλιάδων πολιτών στη συγκεκριμένη ιδιωτική αρτηρία  σύμφωνα με  «Το Βήμα».

Όταν επιχειρήθηκε από κυβερνητικά στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες  να  αποφευχθεί διακοπή της κυκλοφορίας στον συγκεκριμένο οδικό άξονα  και να υποβοηθηθούν  οι οδηγοί προσπάθησαν να ενεργοποιήσουν  τρία εκχιονιστικά μηχανήματα  της Αττικής Οδού κοντά στα διόδια της λεωφόρου  Κατεχάκη  αλλά διαπιστώθηκε ότι αυτά δεν είχαν καύσιμα.

Όταν τους  ζητήθηκε να  βάλουν εκ νέου  καύσιμα, εκείνοι ανέφεραν ότι είχαν εντολή αυτό να γίνεται  μόνο από πρατήριο καυσίμων που  βρισκόταν  στην Αττική Οδό , στο  ύψος της Κάντζας, όπου όμως υπήρχε ήδη χιονόπτωση και ήταν δύσκολη η πρόσβαση σύμφωνα με «Το Βήμα».

Αττική Οδός - κακοκαιρία

Δεν προχώρησαν σε καμιά κίνηση να πάρουν καύσιμα από άλλα πρατήρια  –  με κόστος περίπου 100 ευρώ- από τη Λεωφόρο Κατεχάκη , στη Μεσογείων κλπ που ήταν ανοικτά γιατί   δεν ήθελαν, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, να διαθέσουν άλλα χρήματα κι από την «τσέπη» τους αφού η Αττική Οδός τους είχε επιβάλλει τη συμφωνία μόνο με το συγκεκριμένο δυσπρόσιτο   πρατήριο  στην Κάντζα.   Χωρίς αυτό  να αλλάζει κι ενώ το πρόβλημα εντεινόταν…

Αττική Οδός

Έτσι λοιπόν ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Λ. Οικονόμου –όπως σημείωσε  ο κ Στυλιανίδης- οργάνωσε τη μεταφορά των καυσίμων από γειτονικό πρατήριο καυσίμων στον σταθμό Κατεχάκη προκειμένου να κινηθούν τα τρία αυτά εκχιονιστικά. Όμως ήταν πλέον αργά κι όταν έφθασαν τα καύσιμα που πλήρωσε η Πολιτική Προστασία  η χιονόπτωση είχε εγκλωβίσει τα οχήματα  εκχιονισμού  που δεν είχαν κι αλυσίδες για να κινηθούν.

Κι έτσι ζητήθηκε βοήθεια από τα μηχανήματα αποχιονισμού  από τον σταθμό της Νέας Εθνικής Οδού (ΣΣ που δεν είχε κλείσει) από τον σταθμό της Μαλακάσας που όμως έφθασαν με σημαντική καθυστέρηση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ