Πλεύρης: Δεν θα τεθούν σε αναστολή οι υγειονομικοί που δεν έκαναν τρίτη δόση

 Δεν θα τεθούν σε καθεστώς  αναστολής  οι υγειονομικοί που δεν έκαναν τρίτη δόση εμβολίου ξεκαθάρισε  σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
‘Οπως είπε ο υπουργός  σχετικά με το θέμα των ανεμβολίαστων υγειονομικών, αυτή τη στιγμή ισχύει  το μέτρο της αναστολής για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.
“Όταν αναφερόμαστε στο ότι δεν έχουν εμβολιαστεί σημαίνει πως δεν έχουν κάνει τις δύο δόσεις. Αυτοί παραμένουν σε αναστολή μέχρι τις 31 Μαρτίου και μέχρι τότε θα επανεξεταστεί εάν θα υπάρξει μια συνολική ρύθμιση, εάν θα πρέπει να γίνεται εμβολιασμός πέραν της πανδημίας σε υποχρεωτική βάση στους υγειονομικούς για το εάν παραμείνουν ή όχι στο σύστημα. Όσοι δεν έχουν κάνει την ενισχυτική δόση δεν υπάρχει στον νόμο καμία πρόβλεψη, ούτε αυτή τη στιγμή είναι  στις προθέσεις να συνδέεται με αναστολή εργασίας”, συμπλήρωσε.
“Δεν μπαίνει σε αναστολή κάποιος εάν δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση εμβολίου. Συνολικά έχει δοθεί αυτή τη στιγμή μια παράταση μέχρι τις 31 Μαρτίου για να γίνει ο εμβολιασμός σε όσους δεν τον έχουν κάνει. Συνολικά μέχρι τότε θα υπάρχει σαφής βούληση και νομοθέτηση της κυβέρνησης για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα. Ως υπουργός Υγείας έχω τοποθετηθεί ότι η θέση του υπουργού Υγείας που έχει εισηγηθεί είναι  ότι  όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί από τις 31 Μαρτίου και μετά δεν θα πρέπει να παραμένουμε μόνο στο κομμάτι αναστολής  εργασίας συνέχεια αλλά  δεν θα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο εθνικό σύστημα υγείας” κατέληξε ο υπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ