Κακοκαιρία “Ελπίς”: ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη από τη χιονισμένη Εύβοια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Ελπίς» που πλήττει από το Σάββατο τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις πυκνές χιονοπτώσεις.

Το χιόνι φτάνει μέχρι τη θάλασσα, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην Εύβοια και σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου σημειώθηκαν χιονοκαταιγίδες. Ο ένας μετά τον άλλον οι δήμοι στην Εύβοια αποφασίζουν το κλείσιμο των σχολείων, προληπτικά, μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη έτσι ώστε να περάσει το κύμα κακοκαιρίας το οποίο σύμφωνα με τους ειδικούς θα πλήξει την περιοχή.

Ήδη, ο δήμος Ερέτριας αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την Τετάρτη όπως επίσης και ο δήμος Καρύστου και αναμένεται η απόφαση για τον δήμο Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας ‘Αννας ενώ δεν αποκλείεται παρόμοιες αποφάσεις να έχουμε και σε άλλες περιοχές στους υπόλοιπους δήμους της Στερεάς Ελλάδας κυρίως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.

Στα λευκά έχουν “ντυθεί” και οι Συκιές Ευβοίας, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο  και τις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr. Στις εικόνες φαίνεται το χιόνι να έχει καλύψει τα πάντα στην περιοχή.

Στην Εύβοια χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω της χιονόπτωσης αλλά κυρίως λόγω του παγετού που επικρατεί στους δρόμους

– Στην Επαρχιακή Οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας.

– Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας.

– Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπώνων.

– Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Καρύστου, από την 44,5η χ/θ (Πόρτο Λάφια) έως την 57η χ/θ (Διασταύρωση Μαρμαρίου).

– Στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων – Στύρων, από Μεσοχώρια έως Στύρα (Παλαιό οδικό δίκτυο).

– Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Παπάδων (μέσω Κοκκινομηλίας).

– Στην Επαρχιακή Οδό Βουτά – Ροβιές.

– Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης – Ν. Αρτάκης, από την 6η χ/θ έως την 17η χ/θ.

– Στην Επαρχιακή Οδό Μονοδρίου – Αμαρύνθου, από την 3η χ/θ έως την 15η χ/θ.

– Στην Επαρχιακή Οδό Κύμης – Ανδρονιάνων, από την 5η χ/θ έως την 10η χ/θ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ