Κακοκαιρία Elias: Σάρωσαν οι πλημμύρες τις Ροβιές Ευβοίας – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Τεράστια είναι η καταστροφή στην περιοχή Ροβιές της Εύβοιας, η οποία «πνίγηκε» από τον τεράστιο όγκο νερού που έπεσε τις τελευταίες ώρες.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες και τα βίντεο του enikos.gr σε πολλά σημεία έχουν καταρρεύσει τμήματα των δρόμων.

Οι κάτοικοι σε πολλές περιπτώσεις αναγκάστηκαν να ανέβουν σε υψηλότερα επίπεδα στα σπίτια τους καθώς τα ισόγεια πλημμύρισαν.

Ενδεικτικά είναι και τα βίντεο στα οποία φαίνεται το καταστροφικό πέρασμα των χειμάρρων που σάρωσαν τα πάντα, μεταφέροντας πολλά φερτά υλικά.

Πολλά σημεία παραμένουν ακόμη και τώρα πλημμυρισμένα.

«Υπάρχει κινητοποίηση στις Αρχές αλλά φοβόμαστε τι μπορεί να συμβεί αν βρέξει ξανά δυνατά σε πολλά σημεία στην περιοχή μας», τόνισε ο ίδιος.

Στις Ροβιές έπεσαν 160mm νερού, στην Βατερή 150mm και στην Λίμνη 120mm. Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για εγκλωβισμένους κατοίκους στο Δερβένι, λόγω κατολισθήσεων.

Στο χωριό μετέβη κλιμάκιο της πυροσβεστικής, της αστυνομίας και μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των κατοίκων.

«Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω των έκτακτων και ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή μας, με απόφαση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα, όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Χαλκιδέων θα παραμείνουν κλειστές σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023. Έχουν ήδη ενημερωθεί οι Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Εύβοιας», αναφέρθηκε σε ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ