Κακοκαιρία Elias: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. – Νέο μήνυμα του 112

Απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ το απόγευμα της Τετάρτης (27/9) στον Βόλο, λόγω της κακοκαιρίας Elias που βρίσκεται σε εξέλιξη και πλήττει την περιοχή.

Με μήνυμα που εστάλη λίγα λεπτά πριν από τις 7 το απόγευμα, ενημερώνονται οι κάτοικοι ότι με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας «απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων».

Μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας, διακόπηκαν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας προς κάθε προορισμό.

Στον Βόλο και τα προάστιά του καταγράφονται ήδη πλημμυρικά φαινόμενα, λόγω της ισχυρής νεροποντής. Ηδη έχει διακοπεί η κίνηση και στον δρόμο Μηλίνας-Τρικερίου στο Νότιο Πήλιο, όπως και στην ευρύτερη περιοχή της παρακάρλιας περιοχής από το Ριζόμυλο προς τα Κανάλια, ενώ μέσα στην πόλη του Βόλου έχει ανέβει και πάλι επικίνδυνα η στάθμη στον χείμαρρο Κραυσίδωνα.

Πλημμυρισμένες είναι, επίσης, οι περιοχές Παλαιό Λιμεναρχείο, η Παπαδιαμάντη στο κέντρο από το Δημαρχείο μέχρι και τον κόμβο Αθηνών, η 2ας Νοεμβρίου και ο Αγιος Παντελεήμονας, ενώ άμεσος κίνδυνος υπάρχει και στο Νέο Δέλτα και το ίδρυμα ‘Ασπρες Πεταλούδες, όπου απειλεί ο χείμαρρος Ξηριάς.

Στον παραλιακό δρόμο Βόλου-Αγριάς διακόπτεται περιοδικά η κυκλοφορία στις στροφές της Γορίτσας, όπου έπεσαν βράχια και πέτρες από το βουνό, ενώ στα Λεχώνια και τα Πλατανίδια η κατάσταση είναι εξίσου δύσκολη από τις τεράστιες ποσότητες νερού, που κατεβαίνουν από το Πήλιο.

Όπως ανακοινώθηκε, με απόφαση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα μείνουν κλειστά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, λόγω των σοβαρών προβλημάτων από τη νέα κακοκαιρία.

Ανεβαίνει η στάθμη των υδάτων στο Παλαιό Λιμεναρχείο

Οι δρόμοι στον Βόλο έχουν πλημμυρίσει από νωρίς το απόγευμα, λόγω της ισχυρής νεροποντής. Είναι ενδεικτικές οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η ιστοσελίδα Magnesianews.gr, από το Παλαιό Λιμεναρχείο, όπου η στάθμη του νερού ανεβαίνει διαρκώς.

Κάτοικοι, που επικοινωνούν με την ιστοσελίδα, αναρωτιούνται εάν λειτουργεί το αντλιοστάσιο, το οποίο είχε επισκευαστεί σύμφωνα με τους αρμόδιους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βόλος αλλά και το Πήλιο είχαν πληγεί σφοδρά από την φονική κακοκαιρία Daniel, πριν από μερικές εβδομάδες.

Πηγή: magnesianews.gr

 

Πηγή: magnesianews.gr
Πηγή: magnesianews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ