Κακοκαιρία Daniel – «Πνίγεται» η Λάρισα: Ανεβαίνει συνεχώς η στάθμη του Πηνειού – Εκκενώνεται ο Ιπποκράτης

Δύσκολες ώρες στην Λάρισα, καθώς η στάθμη του νερού στον Πηνειό ανεβαίνει συνεχώς μετά την κακοκαιρία «Daniel», ενώ πολλοί οικισμοί εκκενώνονται. Οι καταστροφές είναι τεράστιες, με την πόλη να μοιάζει με μια απέραντη… λίμνη. Η αγωνία των κατοίκων που είναι εγκλωβισμένοι πέριξ του ποταμού μεγαλώνει.

Πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της συνοικίας του Ιπποκράτη, στη Λάρισα. «Αν βρίσκεστε στη συνοικία Ιπποκράτη Λάρισας απομακρυνθείτε προς το Αλκαζάρ και το Κέντρο Πόλης λόγω έντονων πλημμυρικών φαινομένων. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», επισημαίνεται στο μήνυμα του 112.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τυα νερά του υπερχειλισμένου Πηνειού κινούνται στην πόλη της Λάρισας. Η κατάσταση ιδιαίτερη ανησυχητική για τον Άγιο Θωμά, τη Νέα Σμύρνη, τις εργατικές κατοικίες Γιάννουλης, το ΑΤΑ. Νωρίτερα νερά εμφανίστηκαν και στους Αμπελόκηπους στο τέρμα της οδού Γκύζη, όπου στήνονται πρόχειρα αναχώματα. To νερό να έχει «σκεπάσει» την οδό Αθηνάς, στη συμβολή της με την Ήρας, και να έχει φτάσει μέχρι την πλατεία Σάλια.

Κακοκαιρία Daniel Λάρισα

Δραματικές εικόνες από την γέφυρα του Πηνειού και το Αισθητικό Άλσος

H εικόνα του φουσκωμένου Πηνειού στη γέφυρα της οδού Κοζάνης προκαλεί φόβο. Ορμητικά νερά, ισχυρή βοή και μεγάλη αγωνία από τους κατοίκους όχι μόνο των γύρω περιοχών, αλλά και ολόκληρης της πόλης της της Λάρισας. Ενδεικτικό του μεγάλου προβλήματος είναι ότι το Αισθητικό Άλσος έχει μεταμορφωθεί σε μία τεράστια έκταση με νερό και μόνο οι ξύλινες πινακίδες καταδεικνύουν τι ακριβώς βρισκόταν εκεί.

Δείτε εικόνες από τον Πηνειό

Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Γέφυρα Πηνειός Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Γέφυρα Πηνειός Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Γέφυρα Πηνειός Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Γέφυρα Πηνειός Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Γέφυρα Πηνειός Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Γέφυρα Πηνειός Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Γέφυρα Πηνειός

Δείτε εικόνες από το Αισθητικό Άλσος

Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Αισθητικό Άλσος Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Αισθητικό Άλσος Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Αισθητικό Άλσος Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Αισθητικό Άλσος Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Αισθητικό Άλσος Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Αισθητικό Άλσος Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Αισθητικό Άλσος

Λίγο νωρίτερα είχε ηχήσει ξανά για τη συνοικία του Αγίου Θωμά λόγω πλημμυρικών φαινομένων και τις περιοχές Βρυότοπος και Αμεπλώνας λόγω σπασίματος αναχώματος του Πηνειού.

 

Λάρισα: Χαμός στα σούπερ μάρκετ – Σκαρφαλώνουν στα ράφια για νερό και τρόφιμα

Πανικός προκλήθηκε στην Λάρισα μετά την εισχώρηση υδάτων σε συνοικίες της πόλης. Αναστατωμένοι πολίτες κατέκλυσαν τα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν με εξάδες εμφιαλωμένου νερού και προμήθειες.

Μέσα σε λίγες ώρες, όπως αναφέρει το onlarissa.gr, άρχισαν να φαίνονται και οι πρώτες ελλείψεις στα προϊόντα, καθώς τα ράφια άδειασαν. Μάλιστα, σε φωτογραφία που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr, κάποιοι αγανακτισμένοι πολίτες άρχισαν να σκαρφαλώνουν στα ράφια των αποθηκών των σούπερ μάρκετ για να βρουν νερό, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Δείτε την συγκλονιστική φωτογραφία:

Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Σούπερ Μάρκετ

Εικόνες από τα άδεια ράφια και τις ουρές:

Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Σούπερ Μάρκετ

Κακοκαιρία Daniel Λάρισα Σούπερ Μάρκετ

Έκλεισε η γέφυρα της Γιάννουλης

Οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν επίσης τη γέφυρα της Γιάννουλης καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για τη στατικότητά της. Λίγο νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός καθώς τα νερά είχαν κατακλύσει τη γέφυρα του Πηνειού, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην Εθνική Οδό Λάρισας – Ιωαννίνων.

Η Αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί ήταν άγνωστη η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει επικίνδυνα, νωρίτερα είχε ξεπεράσει τα 9 μέτρα το ύψος του νερού, κάτι που οδήγησε στην προληπτική εκκένωση τριών χωριών της Λάρισας, των Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Τεράστιοι όγκοι νερού στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού

Όλα έχουν καλυφθεί από το νερό στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού, στο ύψος της γέφυρας Αλκαζάρ. Οι όγκοι ύδατος είναι τεράστιοι, ενώ οι εικόνες που καταγράφονται είναι πρωτοφανείς.

«Θάλασσα» γύρω από τη Λάρισα…  Συγκλονίζουν οι εικόνες από ψηλά

Tο νερό κάλυψε δρόμους, αυλές και αυτοκίνητα στον Άγιο Θωμά

Δύσκολη είναι η κατάσταση σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά, από το πρωί της Παρασκευής. Τα νερά έχουν καλύψει πλέον δρόμους, αυλές σπιτιών, ενώ σε αυτοκίνητα φαίνονται μόνο οι οροφές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το νερό φτάνει στο ύψος των γονάτων όσων περπατούν στον δρόμο.  Σημειώνεται ότι η συνοικία του Αγίου Θωμά γειτνιάζει με το ποτάμι.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του larissanet.gr:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ