Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Τεράστιοι όγκοι νερού στον Πηνειό και εκκενώσεις οικισμών – Συγκλονιστικές εικόνες

Επιβεβαιώνονται οι φόβοι για την Λάρισα καθώς ο Πηνειός έχει «φουσκώσει» μετά την κακοκαιρία «Daniel» και πολλοί οικισμοί εκκενώνονται.  Οι ζημιές είναι τεράστιες, η αγωνία μεγάλη καθώς πολλοί κάτοικοι περιοχών πέριξ του ποταμού είναι εγκλωβισμένοι, ενώ οικισμοί εκκενώνονται. Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αστυνομικοί και πυροσβέστες βρίσκονται… επί ποδός. Η πόλη μοιάζει με μια απέραντη… θάλασσα και έχουν επιστρατευθεί μέχρι και βάρκες για την ασφαλή μεταφορά κατοίκων.

Κακοκαιρία Daniel: Βίντεο από την βάρκα της 6ης ΕΜΑΚ – Οι διασώσεις στα πλημμυρισμένα χωριά

Πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112. Οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην οποία παρουσιάζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εκκενώσουν προς Φιλιππούπολη. Λίγο νωρίτερα είχε ηχήσει ξανά για τις περιοχές Βρυότοπος και Αμεπλώνας λόγω σπασίματος αναχώματος του Πηνειού.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Βρυότοπος και Αμπελώνας απομακρυνθείτε προς Τύρναβο λόγω σπασίματος αναχώματος Πηνειού» έγραφε χαρακτηριστικά.

Κλείνει η γέφυρα της Γιάννουλης

Οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν επίσης τη γέφυρα της Γιάννουλης καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για τη στατικότητά της. Λίγο νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός καθώς τα νερά είχαν κατακλύσει τη γέφυρα του Πηνειού, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην Εθνική Οδό Λάρισας – Ιωαννίνων.

Η Αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί ήταν άγνωστη η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει επικίνδυνα, νωρίτερα είχε ξεπεράσει τα 9 μέτρα το ύψος του νερού, κάτι που οδήγησε στην προληπτική εκκένωση τριών χωριών της Λάρισας, των Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι.

Τεράστιοι όγκοι νερού στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού

Όλα έχουν καλυφθεί από το νερό στην εσωτερική κοίτη του Πηνειού, στο ύψος της γέφυρας Αλκαζάρ. Οι όγκοι ύδατος είναι τεράστιοι, ενώ οι εικόνες που καταγράφονται είναι πρωτοφανείς.

«Θάλασσα» γύρω από τη Λάρισα…  Συγκλονίζουν οι εικόνες από ψηλά

Tο νερό κάλυψε δρόμους, αυλές και αυτοκίνητα στον Άγιο Θωμά

Δύσκολη είναι η κατάσταση σε τμήμα της συνοικίας του Αγίου Θωμά, από το πρωί της Παρασκευής.

Τα νερά έχουν καλύψει πλέον δρόμους, αυλές σπιτιών, ενώ σε αυτοκίνητα φαίνονται μόνο οι οροφές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το νερό φτάνει στο ύψος των γονάτων όσων περπατούν στον δρόμο.  Σημειώνεται ότι η συνοικία του Αγίου Θωμά γειτνιάζει με το ποτάμι.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του larissanet.gr:

Επιστρατεύτηκαν βάρκες – Δύσκολες στιγμές και στην Νέα Σμύρνη

Επιστρατεύτηκαν μέχρι και βάρκες στην συνοικία του Αγίου Θωμά. Πολίτες εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, ενώ η στάθμη του νερού συνεχίζει να ανεβαίνει.

Εξαιρετικά δύσκολες στιγμές περνάει και η Νέα Σμύρνη, με τα υπόγεια των σπιτιών να πλημμυρίζουν, ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει την κυκλοφορία στην περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ