Κακοκαιρία «Daniel»: Ολονύχτια μάχη του Στρατού και της Πυροσβεστικής για τους απεγκλωβισμούς

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την ανυπολόγιστη καταστροφή που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Daniel», καθώς μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός είναι 6 νεκροί, αρκετοί αγνοούμενοι και εκατοντάδες εγκλωβισμένοι.

Η μαραθώνια προσπάθεια για τον απεγκλωβισμό των πολιτών θα συνεχιστεί και την αποψινή νύχτα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βασίλης Κικίλιας, οι διασώστες και οι λέμβοι διάσωσης και όλα τα διαθέσιμα μέσα με τεχνητό φωτισμό, θα συνεχίσουν σπίτι-σπίτι τους απεγκλωβισμούς και θα επιχειρούν στα εγκλωβισμένα χωριά. Το βράδυ άνδρες της Ζ’ΜΑΚ απεγκλώβισαν ηλικιωμένους στον Παλαμά Καρδίτσας.

Παράλληλα, αστυνομικοί της Γ.Ε.Δ. Θεσσαλίας θα πραγματοποιούν περιπολίες και ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες «για την πρόληψη και αποτροπή έκνομων ενεργειών πάντα με γνώμονα τη ζωή και την περιουσία των συνανθρώπων μας» όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα τρία του στρατού, έχουν οδηγήσει σε ασφαλές σημείο 67 άτομα.

Παράλληλα ο κ. Κικίλιας γνωστοποίησε ότι οι δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων και της Πολιτικής Προστασίας θα διανείμουν σε 24 οικισμούς σε Καρδίτσα και Τρίκαλα περισσότερες από 3.000 μερίδες φαγητού και νερού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ