Κακοκαιρία Daniel: Σε απέραντο λασπότοπο μετατράπηκαν περιοχές της Λάρισας – «Η καταστροφή είναι τεράστια» – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Σε έναν απέραντο λασπότοπο έχουν μετατραπεί περιοχές της Λάρισας έπειτα από την επέλαση της σαρωτικής κακοκαιρίας Daniel, όπως μπορείτε να δείτε στα βίντεο και στις φωτογραφίες που έστειλε αναγνώστης του enikos.gr. Επιχειρήσεις και χωράφια, έχουν πλέον «βυθιστεί» από τα ορμητικά νερά και οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το εργοστάσιο που εργάζεται έχει πλημμυρίσει ολόκληρο, και το εμπόρευμα έχει καταστραφεί ολοσχερώς, όπως και τα μηχανήματα και τα φορτηγά “πνίγηκαν” από την κακοκαιρία. Συγκεκριμένα λέει:

«Το υλικό το τράβηξα χθες την Κυριακή το απόγευμα. Πλέον έχει υποχωρήσει λίγο η μεγάλη ροή του νερού και μπορούμε να πούμε πως είναι ελάχιστα καλύτερη η κατάσταση. Όλα ξεκίνησαν την Παρασκευή το βράδυ, πέρασα από τον κόμβο της Γυρτώνης και όπως κατέβαινα προς Λάρισα φαινόταν το νερό. Αναρωτήθηκα “τι γίνεται… Θα μας ειδοποιούσαν αν είχε σπάσει το φράγμα”. Τα ξημερώματα του Σαββάτου με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως πλημμύρισε το εργοστάσιο που εργάζομαι. Έφτασα περίπου στις 05:00 στην επιχείρηση, και μέσα σε δύο ώρες, το νερό ανέβηκε 5 μέτρα, ακόμη δεν μπορούμε να πάμε γιατί είναι πλημμυρισμένο. Το εμπόρευμά μας, τα φρούτα και οι ελιές, τα μηχανήματα και τα φορτηγά έχουν πνιγεί. Η καταστροφή είναι τεράστια. Τα χωράφια πλέον δεν υπάρχουν, ζώα είναι νεκρά. Δεν μας ενημέρωσε κανείς πως θα σπάσει το φράγμα της Γυρτώνης ώστε να πάρουμε ότι προλαβαίναμε, έπρεπε να μας ειδοποιήσουν» αναφέρει ο αναγνώστης του enikos.gr.

Στα βίντεο και στις φωτογραφίες, φαίνονται οι περιοχές Ελευθέριο, η λίμνη Κάρλα, το Κουτσόχερο όπως και το φράγμα της Γυρτώνης.

Λάρισα κακοκαιρία

Λάρισα κακοκαιρία

Λάρισα κακοκαιρία

Λάρισα κακοκαιρία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ