Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: 70 εγκλωβισμένοι στο κοινοτικό κατάστημα Μεταμόρφωσης – Έκκληση για φάρμακα και γιατρό

Δραματική είναι η κατάσταση στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας, όπου το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel ήταν σαρωτικό. Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από νερό. Μόνο οι στέγες των σπιτιών ξεχωρίζουν. Δεκάδες κάτοικοι παραμένουν εγκλωβισμένοι, ενώ υπάρχουν φόβοι για αγνοούμενους.

«Το νερό είναι πάνω από 6 μέτρα. Βρισκόμαστε στο κοινοτικό κατάστημα πάνω από 60-70 άτομα. Είναι ένα διώροφο κτίριο και είμαστε εδώ πάνω όλοι. Μέχρι στιγμής μόνο ένα ελικόπτερο κατάφερε να μας προσεγγίσει αλλά δεν κατάφερε να μας δώσει τρόφιμα και νερό. Προσπάθησαν αλλά δεν γινόταν. Κάνουμε έκκληση για φάρμακα, χρειαζόμαστε γιατρό. Με την πρώτη ευκαιρία, το πρωί πρέπει να έρθουν ελικόπτερα να πάρουν ιδίως τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας» είπε στην εκπομπή των Κωνσταντίνου Λαβίθη και Στεφανίας Κασίμη στον Realm 97,8 ο κ. Κωνσταντίνος, κάτοικος της Μεταμόρφωσης.  Ο ίδιος εκτίμησε ότι «υπάρχουν ακόμα αγνοούμενοι, άτομα που δεν μπορούμε να τα βρούμε».

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Παλαμάς, Γιώργος Σακελλαρίου δήλωσε ότι «υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί άνθρωποι εγκλωβισμένοι. «Άρχισαν οι απεγκλωβισμοί από τον Παλαμά που είναι η έδρα του δήμου. Δυστυχώς σε 4-5 χωριά, μεταξύ των οποίων και η Μεταμόρφωση δεν κατόρθωσε να φτάσει κανένα συνεργείο για να πάρει τους ανθρώπους.  Είναι εγκλωβισμένοι και δεν έγινε επιχείρηση απεγκλωβισμού γιατί δεν υπήρχαν βάρκες. Έγινε προσπάθεια μόνο από αέρος και μόνο σε ένα από αυτά.

Στην Μεταμόρφωση που έχει και το μεγάλο πρόβλημα είναι 70 άτομα στο κοινοτικό κατάστημα. Έχουν θέμα σίτισης και νερού αυτοί οι άνθρωποι. Δεν έγινε καμία προσπάθεια γιατί δεν υπήρχαν βάρκες. Είναι εγκλωβισμένοι». Σύμφωνα με τον δήμαρχο τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν επίσης σε Μαραθέα, Κόρδα, Κοσκινά και Ψαθοχώρα.

«Σίγουρα θα υπάρχουν αγνοούμενοι αλλά σε αυτή τη φάση έχω ελλιπέστατη ενημέρωση»

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ