Κακοκαιρία Daniel: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Λάρισα – Aπειλούν συνοικίες τα νερά του Πηνειού – ΦΩΤΟ

Ώρες αγωνίας βιώνουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι στη Λάρισα, καθώς εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel υπερχείλισε ο Πηνειός με αποτέλεσμα να απειλούνται με πλημμύρες αρκετές περιοχές.

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Νέο μήνυμα από το 112 – Εκκενώνεται ο Άγιος Θωμάς

Οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες, ενώ πέριξ του ποταμού υπάρχουν εγκλωβισμένα άτομα. Την ίδια ώρα, οικισμοί εκκενώνονται.

Η πόλη μοιάζει με μια έναν απέραντο λασπότοπο, ενώ έχουν επιστρατευθεί μέχρι και βάρκες για την ασφαλή μεταφορά κατοίκων.

Κακοκαιρία Daniel – Λάρισα: Τεράστιοι όγκοι νερού στον Πηνειό και εκκενώσεις οικισμών – Συγκλονιστικές εικόνες

Όπως μεταδίδει το onlarissa.gr, τα νερά του υπερχειλισμένου Πηνειού πλησιάζουν επικίνδυνα και στη συνοικία των Αμπελοκήπων.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι από την οδού Γκύζη, όπου στήνονται πρόχειρα αναχώματα προκειμένου να συγκρατηθεί ο όγκος του νερού.

Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώνονται η περιοχή Γιάννουλη και οι εργατικές κατοικίες – Νέο μήνυμα του 112 στη Λάρισα

 

Λάρισα

Νωρίτερα εστάλη νέο μήνυμα από το 112. Οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Θωμά, στην οποία παρουσιάζονται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εκκενώσουν προς Φιλιππούπολη. Λίγο νωρίτερα είχε ηχήσει ξανά για τις περιοχές Βρυότοπος και Αμεπλώνας λόγω σπασίματος αναχώματος του Πηνειού.

Έκλεισε η γέφυρα της Γιάννουλης

Οι Αρχές αποφάσισαν να κλείσουν επίσης τη γέφυρα της Γιάννουλης καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για τη στατικότητά της. Λίγο νωρίτερα είχε σημάνει συναγερμός καθώς τα νερά είχαν κατακλύσει τη γέφυρα του Πηνειού, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην Εθνική Οδό Λάρισας – Ιωαννίνων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ