Κακοκαιρία Daniel: «Εγκλωβισμένοι 110 κάτοικοι και τουρίστες» στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου – 250 κλήσεις στην Πυροσβεστική για τον Βόλο

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχτεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία από την περιοχή του Βόλου, που δοκιμάζεται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που φέρνει η κακοκαιρία «Daniel». Υπενθυμίζεται ότι ένας κτηνοτρόφος στον Άγιο Γεώργιο πέθανε όταν καταπλακώθηκε από τοίχο, ενώ αγνοείται ακόμη ένας άνδρας, ο οποίος παρασύρθηκε από ρέμα στον Βόλο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στον Βόλο είναι ότι μέχρι τις 12 το μεσημέρι έχουν γίνει 250 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων, μεταφορές ατόμων, κοπές δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Meteo, περίπου 110 κάτοικοι και τουρίστες στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου παραμένουν εγκλωβισμένοι, μαζί με τα οχήματά τους. Σημειώνεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν έχει σχετική ενημέρωση για το περιστατικό.

Την ίδια ώρα, στην Πάλτση Αργαλαστή του Πηλίου έχει στηθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού ηλικιωμένου ζευγαριού.

Όπως εξηγεί σε ανάρτησή του στο Facebook o αντιπρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Βασίλης Καραουλάνης: «Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου έχουν σπάσει τα ποτάμια και έχουν μπει μέσα στα ξενοδοχεία και η στάθμη ανεβαίνει επικίνδυνα μέσα σε αυτά πάνω από 1,5 μέτρο που έχουν κόσμο τουρίστες μέσα». Ο ίδιος κάνει λόγο για τεράστια ζημιά, κομμένα τηλέφωνα και ρεύμα, ενώ απευθύνει έκκληση να ενημερωθεί άμεσα η Πυροσβεστική.

Δύσκολη είναι η κατάσταση που επικρατεί στον Άγιο Ιωάννη. Όπως φαίνεται σε βίντεο που έχουν αναρτήσει χρήστες των social media, το ποτάμι έχει φουσκώσει από τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατεβαίνει ορμητικά προς τη θάλασσα.

Ένα αυτοκίνητο παρασύρθηκε από τους χειμάρρους και κατέληξε μέσα στη θάλασσα, ενώ άλλα οχήματα είναι εγκλωβισμένα σε πάρκινγκ, το οποίο έχει πλημμυρίσει. Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες απευθύνουν έκκληση για βοήθεια, λέγοντας πως θα μπει το ρέμα σε όλο το χωριό.

Σημειώνεται ότι έχουν αναπτυχθεί 28 συνεργεία της Πυροσβεστικής στον Βόλο, αποτελούμενα από 60 άτομα που έχουν ενισχυθεί από το επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος, μία ομάδα ΜΕΤΠΕ με τέσσερα οχήματα και μία ομάδα ΕΜΟΔΕ από οκτώ άτομα. Οι δυνάμεις θα ενισχυθούν και από τις υπηρεσίες της Λάρισας και των Τρικάλων, ενώ έχει προγραμματιστεί να σπεύσουν στον Βόλο μία ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ και δύο της 8ης ΕΜΑΚ.

Από ισχυρές βροχές και καταιγίδες δοκιμάζεται και η Λάρισα. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 25 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων από τις περιοχές της Αγιάς και του Κιλελέρ.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ