Κακοκαιρία Daniel: Αποκλεισμένη η Αργιθέα, ορμητικό ποτάμι περνάει μπροστά από ταβέρνα – ΒΙΝΤΕΟ

Οι κάτοικοι στη Θεσσαλία και ειδικότερα στην Καρδίτσα δοκιμάζονται από τις πλημμύρες που έχει προκαλέσει η σφοδρή κακοκαιρία Daniel. Τα χωριά έχουν μετατραπεί σε λίμνες, σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει, έξι άτομα αγνοούνται στην Αγία Τριάδα, ενώ άλλοι δεκάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι μέσα στις κατοικίες τους, όπου έχει ανέβει επικίνδυνα το ύψος της στάθμης του νερού.

Είναι ενδεικτικές οι εικόνες από την Αργιθέα, που έχει αποκλειστεί από τις πλημμύρες μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή. Σε βίντεο από την ταβέρνα του χωριού, καταγράφεται ένα ορμητικό ποτάμι να περνάει μπροστά από το μαγαζί, παρασύροντας ό,τι βρει στον «δρόμο» του.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός έχει εστιάσει τις δυνάμεις του στη Θεσσαλία, ενώ το πιο δύσκολο κομμάτι βρίσκεται μεταξύ Τρικάλων και Καρδίτσας καθώς έχει πλημμυρίσει ο Ληθαίος ποταμός και έχει σπάσει το φράγμα στο Προάστιο. Πριν από λίγο, ξεκίνησαν οι πτήσεις με ένα Super Puma και τέσσερα Bell του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ θα ακολουθήσουν ένα Super Puma κι ένα Bell των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να γίνουν διασώσεις εγκλωβισμένων πολιτών από πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ