Κακοκαιρία Daniel – Αγαπηδάκη: Συνολικά 46 τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας – Με σαλμονέλα νοσηλεύεται βρέφος μόλις λίγων ημερών

Συνολικά 46 διαγνωσμένα κρούσματα γαστρεντερίτιδας έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στη Θεσσαλία, εκ των οποίων τα 6 νοσηλεύονται, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα για τους πλημμυροπαθείς από την σαρωτική κακοκαιρία Daniel.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κα Αγαπηδάκη, βρέθηκε σαλμονέλα σε βρέφος λίγων ημερών που νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση. «Δεν υπάρχει λόγος ούτε για πανικό, ούτε για εφησυχασμό» τόνισε η ίδια, όπως και συνέστησε στους πολίτες που εμφανίζουν εμπύρετη γαστρεντερίτιδα ή απλό πυρετό, είτε δερματικά εξανθήματα, να επισκέπτονται τις κατά τόπους υπηρεσίες υγείας.

Αναλυτικότερα, το υπουργείο Υγείας, έχει λάβει στοιχεία από όλες τις περιφερειακές ενότητες και υπάρχουν 46 περιστατικά γαστρεντερίτιδας  και 26 αναπνευστικού.

Όσον αφορά στην εντομολογική επιτήρηση, έχει προγραμματιστεί τοποθέτηση παγίδων σε νέες περιοχές. Οι αρχές λαμβάνουν καθημερινά δείγματα και αν παρατηρηθούν προβλήματα, θα υπάρξουν και μέτρα.

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ