Κακοκαιρία: Χιόνια στη δυτική Μακεδονία – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Τα βαρομετρικά που επηρέασαν και θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα, έφεραν χιόνια στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και πτώση της θερμοκρασίας.

Καιρός – Meteo: Σε ποιες περιοχές θα πέσουν χιόνια από τα 600 μέτρα – Καταιγίδες και χαλάζι στην Αττική

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Μετεωρολογικό Κέντρο Μακεδονίας της ΕΜΥ, στις 10:45 π.μ. το θερμόμετρο έδειχνε 15 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλονίκη, 13 στην Αλεξανδρούπολη, 4 βαθμούς στην Καστοριά, 5 στην Φλώρινα και 6 βαθμούς Κελσίου στην Κοζάνη.

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας ωστόσο, δεν έχουν προκαλέσει προβλήματα στο εθνικό δίκτυο και στο μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού δικτύου η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Καιρός: Νέα επιδείνωση σήμερα – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Πού είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων ή ειδικού τύπου ελαστικών, είναι απαραίτητη για τους οδηγούς που κινούνται στην επαρχιακή οδό Καστοριάς -Φλώρινας μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 28ο χιλιόμετρο και στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο του δήμου Άργους Ορεστικού, στην Καστοριά. Στα Γρεβενά, στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 25ο έως το 45ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Βασιλίτσας από το 25ο χλμ. έως το 45ο χλμ., και στην επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου – Αβδέλας από το 20ο χλμ. έως το 45ο χλμ.. Στο νομό Φλώρινας, αλυσίδες η ειδικού τύπου ελαστικά χρειάζονται στην εθνική οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής, μέσω Βίγλας, από το 6ο έως το 52ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Φλώρινας – Καστοριάς (μέσω Βιτσίου) από το 18ο χλμ. έως το 30ο χλμ..

Σύμφωνα με την γενική περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό καθώς και στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ