Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» – Πολιτική Προστασία: «Από τις 11 πυκνή χιονόπτωση στο δαχτυλίδι της Αττικής Οδού και πάνω»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» με τα πρώτα χιόνια να έχουν ήδη πέσει στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Έφτασε στην Αττική και την Βοιωτία – Πυκνή χιονόπτωση και στην Εύβοια – ΒΙΝΤΕΟ

O αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στο MEGA, αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες και στο σχέδιο της Πολιτικής Προστασίας για να παραμείνουν ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι. Ο κ. Κόκκαλης τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» και υποστήριξε ότι όλα τα μηχανήματα της περιφέρειας είναι στις θέσεις τους.

«Χιόνι είχαμε κατά τη διάρκεια της νύχτας στη Πάρνηθα, στο Κατσιμίδη και στην Κάντζα. Δεν είχαμε προβλήματα όμως, καθώς το χιόνι δεν ήταν πυκνό. Όλα τα μηχανήματα της Περιφέρειας έχουν πάρει τις θέσεις τους από το απόγευμα του Σαββάτου. Έχουμε έξι αποθήκες αλατιού σε διάφορα σημεία της Αττική, ώστε να γίνεται γρήγορα ο ανεφοδιασμός», τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Πυκνή χιονόπτωση στην Εύβοια – ΒΙΝΤΕΟ

Στη συνέχεια ο κ. Κόκκαλης ανέφερε ότι πυκνή χιονόπτωση αναμένεται μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής από το δαχτυλίδι στην Αττική Οδό και βορειότερα. Επίσης ανέφερε ότι στο κέντρο της Αθήνας θα υπάρξουν χιονοπτώσεις αλλά δύσκολα θα γίνει χιονοκάλυψη.

«Τελευταία ενημέρωση που είχαμε είναι πως από τον δαχτυλίδι στην Αττική Οδό και Βόρεια θα υπάρξει μεγάλη χιονόπτωση από τις 11 και μετά. Το κέντρο της Αθήνας μπορεί να χιονίσει αλλά δεν θα υπάρξει χιονοκάλυψη. Το πόσο θα είναι η χιονόστρωση θα φανεί στην πορεία ενώ αύριο θα έρθει δεύτερο» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Γλέντι και χορός μέσα στο χιόνι στην Κοζάνη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ