Καιρός: Ξεκίνησε στα δυτικά η κακοκαιρία «εξπρές» – Πώς θα κινηθεί το βαρομετρικό χαμηλό, τι προβλέπεται για την Τσικνοπέμπτη

Ξεκίνησε στα δυτικά η κακοκαιρία-εξπρές που αναμένεται να επηρεάσει την χώρα μας μέχρι αύριο, με κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, επέστησε την προσοχή στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, ενώ έκανε αναλυτική ενημέρωση για το πώς κινείται το βαρομετρικό χαμηλό, που θα περάσει πάνω από όλη την δυτική Ελλάδα

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, σε όλη τη Μακεδονία και το ανατολικό και κεντρικό Αιγαίο μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης θα σημειωθούν έντονα φαινόμενα –βροχές και καταιγίδες κατά τόπους δυνατές– που αναμένεται να πλήξουν και την Αττική. Βροχές θα σημειωθούν και στη δυτική Ελλάδα, ενώ πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές από τα 900 μέτρα και πάνω.

Το πρωί και το μεσημέρι της Τρίτης, τα φαινόμενα θα κινηθούν πιο ανατολικά, ενώ θα παραμείνει η αστάθεια στα νοτιοδυτικά τμήματα της χώρας και το βράδυ ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 16 βαθμούς στα κεντρικά, στους 4 στα δυτικά και στους 15 με 16 στα ανατολικά. Στα βόρεια ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς, ενώ στα νότια στους 17-18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, λίγο πριν ή λίγο μετά τα μεσάνυχτα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί μέχρι το πρωί. Το απόγευμα ο νομός θα επηρεαστεί από νέες μπόρες και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται επίσης βροχές και καταιγίδες από τα μεσάνυχτα και μετά, με τις βροχές να παραμένουν και το πρωί, ωστόσο μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία μεταξύ 10 και 12 βαθμών Κελσίου.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα 24ωρα, ο καιρός θα είναι καλός την Τετάρτη, με λίγες τοπικές βροχές το πρωί στη Μαγνησία, ενώ από το μεσημέρι ή το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν νέες τοπικές καταιγίδες και μπόρες στα δυτικά και τα βόρεια μέχρι και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, για την Τσικνοπέμπτη αναμένονται βροχές στη βόρεια Ελλάδα μέχρι τα βόρεια τμήματα της Εύβοιας, ενώ από το μεσημέρι και μετά φαινόμενα αναμένεται να φτάσουν μέχρι και την Αττική. Θα έχει κρύο και χιόνια στις ορεινές περιοχές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα είναι φθινοπωρινό-χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού στη Μακεδονία, ενώ άλλες περιοχές θα έχουν ανοιξιάτικο καιρό.

Το μεσημέρι της Παρασκευής θα σημειωθούν διάσπαρτες μπόρες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Ελλάδα και ιδίως στο Αιγαίο. Την Παρασκευή το βράδυ, υπάρχουν ενδείξεις ότι θα ξαναχαλάσει ο καιρός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ