Καιρός: Βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες έως το μεσημέρι της Τετάρτης

Οι βροχές που σημειώνονται σήμερα από τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια της χώρας, τις επόμενες ώρες θα ενταθούν και βαθμιαία έως αύριο (18/10) το μεσημέρι θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, από τις μεσημεριανές ώρες σήμερα οι βροχές στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στα νησιά του Ιονίου και στη Μακεδονία θα ενταθούν και θα σημειωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το απόγευμα θα επεκταθούν στη Θεσσαλία και στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας έως τις πρωινές ώρες αύριο θα επηρεάσουν το Βόρειο Αιγαίο, την Εύβοια και τα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, ενώ τοπικές χαλαζοπτώσεις προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης τις επόμενες ώρες (από σήμερα το απόγευμα έως αύριο το πρωί), κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Από αύριο το μεσημέρι οι τοπικές βροχές θα περιοριστούν στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, καθώς επίσης στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, όπου βαθμιαία έως το βράδυ θα σταματήσουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ