Καιρός: Προ των πυλών το πρώτο κύμα καύσωνα – Πού και πότε θα δούμε υψηλές θερμοκρασίες

Προ των πυλών βρίσκεται το πρώτο κύμα ζέστης, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα, Παρασκευή 7 Ιουλίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του meteo για τον καιρό, η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 37-38°C, τόσο σε ηπειρωτικές όσο και σε νησιωτικές περιοχές.

Η αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά τις επόμενες ημέρες, ωστόσο στα βορειοανατολικά θα εκδηλώνονται μπόρες και καταιγίδες που δεν αποκλείεται τοπικά να έχουν και έντονο χαρακτήρα, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου στην ΕΡΤ.

Η Παρασκευή θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια σχεδόν παντού.

Μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών μπόρες και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα βορειοανατολικά, οι οποίες λόγω της υψηλής θερμοκρασίας δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα με τη μορφή μπουρινιού. Στην υπόλοιπη χώρα η μέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και κάποιες τοπικές συννεφιές στα ορεινά ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες θα επικρατήσει ξαστεριά παντού.

Οι βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι θα ρίξουν τις τιμές της σχετικής υγρασίας ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας. Η Αττική θα έχει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 23 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Η Κεντρική Μακεδονία θα έχει επίσης ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές κυρίως στα ορεινά, οι οποίες ενδέχεται να δώσουν τοπικές μπόρες. Ο άνεμος βαρδάρης στα 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 24 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Στα βορειοανατολικά της χώρας το Σάββατο θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες.

Από την Τετάρτη η χώρα θα δεχτεί ένα έντονο κύμα ζέστης το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα έχει και τα χαρακτηριστικά του καύσωνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ