Αλιβέρι: Τα εναέρια μέσα οριοθέτησαν τη φωτιά – Συνελήφθη ένας 75χρονος

Νύχτα αγωνίας στο Αλιβέρι Ευβοίας με μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το απόγευμα σε δασική έκταση, στην περιοχή Μηλάκι.

Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, Ανοιχτή Επικοινωνία, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός τόνισε πως «η εικόνα αυτή τη στιγμή είναι καλύτερη, ήταν μια δύσκολη αγροτοδασική πυρκαγιά» ενώ υπογράμμισε ότι το μέτωπο της φωτιάς απέχει περίπου 2 με 2,5 χιλιόμετρα από τον οικισμό Καλέντζι όπου έχουν παραταχθεί πολλές δυνάμεις για να μην περάσει η φωτιά.

Ανέφερε επίσης πως αυτή τη στιγμή επιχειρούν 107 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και υδροφόρες των ΟΤΑ. Επίσης με το πρώτο φως της ημέρας πετούν 1 ελικόπτερο και 4 αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον κύριο Αρτοποιό η κεφαλή του μετώπου είναι κοντά στον Προφήτη Ηλία σε μια κορυφογραμμή απέναντι από τον οικισμό Μηλάκι. Ο κύριος Αρτοποιός διευκρίνισε πως δεν κινδύνευσε ούτε το εργοστάσιο της ΔΕΗ ούτε το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής και δεν χρειάστηκε η εκκένωση οικισμού.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι έγινε μια σύλληψη επ’ αυτοφόρω ενός 75χρονου ο οποίος “κάπνιζε” τα μελίσσια του την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ