Καιρός: Μετά το μελτέμι έρχονται 44άρια – Πώς θα κινηθεί το νέο «κύμα» καύσωνα

Μετά το μελτέμι που δίνει «ανάσα» δροσιάς έρχεται το δεύτερο κύμα καύσωνα από την Πέμπτη, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα ξεπεράσει σε όλα τα ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, το Σαββατοκύριακο θα είναι οι πιο ζεστές έως τώρα ημέρες του καλοκαιριού, καθώς τοπικά τα θερμόμετρα θα δείξουν ακόμη και 44 βαθμούς.  Δευτέρα και Τρίτη θα υποχωρήσει η θερμοκρασία ξανά 3 με 4 βαθμούς.

Πολύ πιθανόν όμως από Τετάρτη η θερμοκρασία να ανέβει ξανά και θα σημειωθούν θερμοκρασίες λίγο πάνω από τους 40oC ,όχι όμως τόσο υψηλές όπως το Σαββατοκύριακο.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Αναλυτικά  σήμερα προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Μακεδονία και μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φθάσει:

  • στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου
  • στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου
  • στα δυτικά ηπειρωτικά τους 39 με 40 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο τους 41 βαθμούς Κελσίου
  • στα νησιά του Ιονίου τους 38 με 39 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ