Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και βροχές

Για την Πέμπτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και το πρωί στην Χαλκιδική προβλέπονται τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και στα βόρεια, μέχρι το μεσημέρι. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα ανατολικά, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες παροδικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην δυτική Μακεδονία αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Στις υπόλοιπες περιοχές της Μακεδονίας και στην Θράκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και μεμονωμένες καταιγίδες το πρωί στη Χαλκιδική. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, η ελάχιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά της Πελοποννήσου. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

καιρός επιδείνωση καταιγίδα

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5-6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5-6 μποφόρ, στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Παρασκευή

Για την Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ανατολικά και στα βόρεια ηπειρωτικά και στην Κρήτη και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές, γενικά ασθενείς, στην ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φτάσουν κατά τόπους τους 31 με 32 βαθμούς και στα υπόλοιπα τμήματα τους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ