Καφούνης στον Realfm 97,8: Ενίσχυση των μέτρων για να μείνουν όρθιοι οι έμποροι – Χρειαζόμαστε “μπαζούκας”

“Είμαι ο κακός που πρέπει να διεκδικώ για να παραμείνουν όρθιοι οι έμποροι. Είναι δύσκολο με λόγια να σας περιγράψω την κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοί μου, οι έμποροι της πόλης. Πραγματικά βλέπαμε ότι έρχεται, πάντα έλεγα για ένα τρίτο καταστροφικό lockdown, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε ότι το λιανεμπόριο με το πισωγύρισμα που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα δεν βοήθησε να το αποφύγουμε” δήλωσε για το lockdown ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Στις προτάσεις μας είχαμε θέσει προβλήματα όπως συναθροίσεις, πορείες, σχολεία, βόλτες όλων μας και αντί για αυτό, βρεθήκαμε να ζητάμε από το λιανεμπόριο να σταματήσει ακόμα και το click inside. Εδώ που βρισκόμαστε τώρα, νομίζω ότι για να αποφύγουμε την καταστροφή, η οποία μπορεί να μην είναι μόνο οικονομική, θα είναι και κοινωνική και δημογραφική, πρέπει γενναία να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις οι μικρές, είναι οικογενειακές που αν δεν το δούμε σοβαρά και στοχευμένα θα τις χάσουμε και θα μας κυνηγάει αυτός ο εφιάλτης για πολλά χρόνια” περιέγραψε.

“Για να είμαι δίκαιος τα μέτρα που έχουν παρθεί μέχρι σήμερα, μας έφεραν σχεδόν όλους εδώ. Όμως αύριο το παιχνίδι αλλάζει. Τα μέτρα που έχουμε πάρει ως τώρα φαντάζουν σφεντόνες, θεωρώ ότι χρειαζόμαστε μπαζούκας. Έχουμε μπροστά μας τρία – τέσσερα μέτρα που βοήθησαν αλλά πρέπει να ενισχυθούν” τόνισε.

“Μόλις με το καλό γυρίσουμε θα πρέπει να επιδοτηθούν οι επιχειρήσεις και κυρίως η εργασία κατά το μοντέλο που κάναμε με τον τουρισμό ώστε όταν γυρίσουμε και δουλεύουμε σε καθεστώς χαμηλών τζίρων, να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους οι επιχειρήσεις. Και να μην ξεχάσω υπάρχει και το θέμα των ενοικίων, με χαμηλούν τζίρους και το βουνό των χρεών, θα πρέπει να βρεθεί λύση” συμπλήρωσε.

“Έχουμε ζητήσει κούρεμα για τους συνεπείς, όσους τηρήσουν τη βοήθεια και τις δόσεις, αλλά και κούρεμα των επιστρεπτέων ανάλογα με τη ζημιά που έχει υποστεί κάθε επιχείρηση” κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ