Ηράκλειο-Ριφιφί και διαρρήξεις

Ηράκλειο-Ριφιφί και διαρρήξεις

Συνεχείς διαρρήξεις απασχολούν, το τελευταίο διάστημα, τις διωκτικές αρχές στην ευρύτερη περιοχή του Μασταμπά του Ηρακλείου Κρήτης.

Από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η αστυνομία, προκύπτει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες είναι τοξικομανείς, οι οποίοι αναζητούν χρήματα ή κοσμήματα, για να τα δώσουν όσο όσο, με σκοπό να εξασφαλίσουν τη δόση τους.

Τα μέτρα που λαμβάνουν οι πολίτες, δεν αρκούν, αφού οι περιπολίες, λόγω της έλλειψης αστυνομικών, μειώνονται ή δεν είναι αρκετές, για να καλύψουν τις ανάγκες που προκύπτουν.

Οι διαρρήκτες δρουν με άνεση, εκμεταλλευόμενοι τις ελλείψεις και σπάνια, το τελευταίο διάστημα, η αστυνομία φτάνει στην ταυτότητά τους.

Το προηγούμενο τριήμερο, σημειώθηκαν διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των οδών Ατλαντίδος, Πετρακογιώργη και Ηρακλή.

Εν τω μεταξύ, με τη μέθοδο του ριφιφί, κατάφεραν άγνωστοι να αδειάσουν κοσμηματοπωλείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ιδομενέως στο κέντρο του Ηρακλείου, τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι δράστες άνοιξαν στον τοίχο μία τρύπα από την πίσω πλευρά του καταστήματος, όπου υπάρχει ακάλυπτος χώρος και αφαίρεσαν μπιζού και κοσμήματα.

Η επιχείρηση διαθέτει συναγερμό, όμως, ήταν απενεργοποιημένος, ενώ δεν διαθέτει κάμερα. Αστυνομικοί πιστεύουν ότι σύντομα θα έχουν υλικό από κάμερες των καταστημάτων της περιοχής. Η αξία των κλοπιμαίων δεν έχει γίνει γνωστή.

Πηγή: “Πατρίς” – cretalive

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ