Ηράκλειο: Γερμανοί με ναζιστικά τατουάζ επισκέφθηκαν έκθεση για τη Μάχη της Κρήτης

Έντονες αντιδράσεις είχε προκαλέσει η ανακοίνωση μίας ακροδεξιάς, παραστρατιωτικής ομάδας αλεξιπτωτιστών που αυτοαποκαλείται “Ευρωπαίοι Αλεξιπτωτιστές” και μέσω ανάρτησης γνωστοποιούσε ότι θα έφτανε στην Κρήτη για να τιμήσει τους Γερμανούς Αλεξιπτωτιστές που έπεσαν στη Μάχη της Κρήτης τον Μάιο του 1941. Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν η ανάρτηση αυτή κατέβηκε και η εκδήλωσή της ομάδας ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει το ekriti.gr, μέλη της συγκεκριμένης ομάδας έφτασαν τις προηγούμενες ημέρες στην Κρήτη και επισκέφθηκαν έκθεση που πραγματοποιείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο για την 80η επέτειο από τη Μάχη της Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti, δύο τουλάχιστον καλογυμνασμένοι Γερμανοί άνδρες νεαρής ηλικίας επισκέφθηκαν την έκθεση φροντίζοντας να δείξουν την “ταυτότητά” τους.

Συγκεκριμένα, κάτω από τα σηκωμένα τους μανίκια φαίνονταν τα μεγάλα τατουάζ τους, όπου μεταξύ των άλλων παραστάσεων ξεχώριζαν οι σταυροί και τα αλεξίπτωτα και άλλα σύμβολα που παραπέμπουν ευθέως στους αλεξιπτωτιστές του Γ’ Ράιχ. Οι δύο άνδρες είδαν τα εκθέματα, ενώ συνομίλησαν και με πολίτες που εκείνη την ώρα ήταν στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως στις προθέσεις τους είναι να μεταβούν τις επόμενες ημέρες στα Χανιά και συγκεκριμένα στο Μάλεμε και να επισκεφτούν το Γερμανικό Νεκροταφείο με τους νεκρούς αλεξιπτωτιστές και όλους τους Γερμανούς στρατιώτες που έπεσαν στην Κρήτη κατά την διάρκεια της Μάχης και της Κατοχής που ακολούθησε.

Ερωτηματικό προκαλεί αναμφίβολα η στάση που θα τηρήσουν εκεί, αν δηλαδή θα παραμείνουν διακριτικοί (μόνο με την επίδειξη των τατουάζ τους…) ή αν θελήσουν να κάνουν περισσότερο “αισθητή” την παρουσία τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ