Ιωάννινα: Κατάληψη σε σχολείο… “μέχρι να γίνει καλά ο Κόντε”

Σε κατάληψη προχώρησαν στα Ιωάννινα οι μαθητές του 5ου ΓΕΛ .

Εκτός όμως από τα αιτήματά τους που αφορούν αμιγώς στη μαθητική κοινότητα, η διαμαρτυρία τους έχει να κάνει και με έναν γνωστό ποδοσφαιριστή που έχει τραυματιστεί και έχει μείνει εκτός γηπέδων.

Οι μαθητές, που έχουν αποφασίσει να απέχουν από τα μαθήματά τους, θέλησαν να εκφράσουν, μεταξύ άλλων, τη συμπαράστασή τους στον τραυματισμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας  ΠΑΣ Γιάννενα Πέδρο Κόντε, δηλώνοντας, ταυτόχρονα, με αυτόν τον τρόπο και τη… διάρκεια που θα έχει η κατάληψη.

Δείτε τη φωτογραφία του superfm

κατάληψη ιωάννινα κόντε

 

“Κατάληψη, μέχρι να γίνει καλά ο Κόντε”

Μάλιστα για τον λόγο αυτό, στην είσοδο του σχολείου οι μαθητές ανάρτησαν πανό που γράφει: “Κατάληψη, μέχρι να γίνει καλά ο Κόντε”.

Ο τραυματισμός του Κόντε, που τον αφήνει εκτός αγωνιστικής 

Ποδοσφαιριστής ΠΑΣ Γιάννενα

Ο αγαπημένος όπως αποδείχτηκε ποδοσφαιριστής των μαθητών, την προηγούμενη βδομάδα υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο , με αποτέλεσμα να μένει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον επτά μήνες.

Ο Ισπανός επιθετικός τραυματίστηκε στη διάρκεια του πρώτου μέρους του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όταν προσπάθησε να σταματήσει μια πάσα του Περέα κάνοντας υπεράκταση του δεξιού του ποδιού.

Με το καλημέρα ήρθαν και οι καταλήψεις

Σε καταλήψεις προχωρούν οι μαθητές σε αρκετά σχολεία της χώρας

Ντόμινο καταλήψεων σε ολόκληρη τη χώρα

Ούτε ένας μήνας δεν πέρασε από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και  αρκετά σχολεία της χώρας τελούν υπό κατάληψη.

Τα αιτήματα των μαθητών συνδέονται κυρίως με τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας που καλούνται να τηρήσουν τα σχολικά ιδρύματα εξαιτίας του κορονοϊού.

Καταλήψεις ξεκίνησαν από χθες σε πολλά σχολεία της Αττικής (Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Ελευσίνα, Γαλάτσι κτλ). Ο κύκλος των καταλήψεων άνοιξε και στην Ήπειρο, σε σχολεία της  Άρτας και των Ιωαννίνων.

Οκτώ σχολεία της Μαγνησίας τελούν υπό κατάληψη από την αρχή της βδομάδας, ενώ δυο Γυμνάσια του Νομού Φθιώτιδας έχουν τις πόρτες τους κλειστές.

Για διαφορετικούς  λόγους διαμαρτύρονται οι μαθητές στα περισσότερα σχολεία του Νομού Ηρακλείου, που παραμένουν εκτός αιθουσών, με τα βασικότερα αιτήματα να  αφορούν στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αλλά και στην Τράπεζα Θεμάτων.

Το ίδιο σκηνικό παρατηρείται σε Ρέθυμνο, Αχαία , Θεσπρωτία και Κοζάνη.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ