Ημέρα Υιοθεσίας στον Δήμο Κηφισιάς: Οι παιδικές φωνές «ενώθηκαν» με τα χαρούμενα γαβγίσματα των ζώων συντροφιάς

Ημέρα Υιοθεσίας για τα αδεσποτάκια στον Δήμο Κηφισιάς την Κυριακή. Οι ενθουσιώδεις φωνούλες των παιδιών ενώθηκαν την Κυριακή στο πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου στην Νέα Ερυθραία με τα χαρούμενα γαβγίσματα και τις «πέρα δώθε» ουρίτσες των μη δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς στο καθιερωμένο ραντεβού υιοθεσίας που οργανώθηκε από τον Δήμο Κηφισιάς.

Την πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο δρώμενο, που γίνεται τρεις φορές τον χρόνο ανέλαβαν ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, η αντιδήμαρχος Κοινωνικού Σχεδιασμού και Τουρισμού, Νίνα – Ασπασία Βλάχου και η πρόεδρος της Επιτροπής Ζωοφιλίας, αρμόδια για τις υιοθεσίες, Τερέζα Εξάρχου – Φλωρακιώτη.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο κ. Θωμάκος, ο οποίος συνομίλησε με τα πιτσιρίκια και τούς συνέστησε να αποκτήσουν έναν τετράποδο οικογενειακό φίλο και να τον πάρουν σπίτι τους.

Σημαντική είναι και η συμβολή της συζύγου του Δημάρχου Κηφισιάς στην πρωτοβουλία, καθώς η Γεωργία Θωμάκου – Παπαευθυμίου είναι γνωστή για τη φιλοζωική δράση της.

Ομάδα εκπαιδευτών ανέλαβε να ενημερώσει γονείς και παιδιά, αλλά και να δώσει συμβουλές στους μικρούς φίλους για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στα ζώα συντροφιάς τόσο για την ασφάλεια τη δική τους όσο και για το ίδιο το ζωάκι.

Η εκδήλωση διήρκησε έως το απόγευμα και το ενδιαφέρον που έδειξαν γονείς και παιδιά ήταν μεγάλο. Μετά το συγκεκριμένο δρώμενο, 20 σκύλοι – μικρού ή μεγάλου μεγέθους –  θα βρουν στέγη. Βούληση του Δήμου Κηφισιάς είναι να μην υπάρξει ούτε ένα σκυλάκι χωρίς οικογένεια.

Ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με τον Δήμο Διονύσου θα δημιουργήσουν καταφύγιο για αδέσποτα ζωάκια, όπως ανακοίνωσε ο κ. Θωμάκος. Έχει βρεθεί ήδη ένα αγροτεμάχιο 10 στρεμμάτων προκειμένου να δημιουργηθεί εκεί το καταφύγιο και το project είναι πολύ κοντά στις υπογραφές.

Σύντομα ο Δήμος Κηφισιάς θα πραγματοποιήσει και δεύτερο δρώμενο, αυτή τη φορά για γατούλες. Επίσης για την 1η Οκτωβρίου έχει διοργανωθεί ομαδική στείρωση σε γάτες που πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν η libeto.gr και οι εθελοντές Dog Walkers της Κηφισιάς.

Δείτε εδώ βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ