Η «Μάγισσα» πάει… Netflix – Οι συζητήσεις για συμφωνία-πακέτο

Σε μια συμφωνία-πακέτο με το Netlfix, που θα δώσει διεθνή αέρα σε φιλόδοξες εγχώριες παραγωγές μυθοπλασίας, προχωρά το προσεχές διάστημα ο ΑΝΤ1. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Ομίλου ΑΝΤ1 βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με τη διεθνή πλατφόρμα περιεχομένου, ενώ οι τελικές ανακοινώσεις για το μεγάλο deal που θα βγάλει εκτός συνόρων τις ελληνικές παραγωγές αναμένονται σύντομα.

Ποιες σειρές εντάσσονται στη συμφωνία-πακέτο με το Netflix; Σύμφωνα με την Realnews, στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η «Μάγισσα», η οποία θα κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες σχετικά με το επερχόμενο deal, η νέα σειρά εποχής της dream team των «Αγριων μελισσών» Μελίνας Τσαμπάνη, Πέτρου Καλκόβαλη (σενάριο) και Λευτέρη Χαρίτου (σκηνοθεσία) θα μεταδοθεί πρώτα αποκλειστικά από τον ΑΝΤ1 και θα «ανέβει» στη συνέχεια στην πλατφόρμα του Netflix, όπου θα είναι διαθέσιμη τόσο στο ελληνικό όσο και στο διεθνές κοινό.

Για τις ανάγκες της σειράς συνολικού κόστους 12 εκατομμυρίων ευρώ, χτίστηκε πύργος 10 μέτρων με ειδική πέτρα που ήρθε από τη Γερμανία, καθώς και δεκάδες εσωτερικοί χώροι, υπνοδωμάτια, γραφεία, μπουντρούμια με προσήλωση στη λεπτομέρεια. Λαμβάνοντας εξαρχής υπ’ όψιν το ενδεχόμενο η «Μάγισσα» να βγει εκτός συνόρων, οι συντελεστές της σειράς που διαδραματίζεται στη Μάνη το 1817 φρόντισαν και σεναριακά να μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε ανά τον κόσμο χωρίς να χρειάζεται να έχει γνώση της ελληνικής Ιστορίας.

Διεθνής και ο Καπουτζίδης

Τον δρόμο για διεθνή μετάδοση παίρνουν και οι «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, στη συμφωνία-πακέτο του ΑΝΤ1 με το Netflix περιλαμβάνεται η σειρά, με πρωταγωνιστές τον πρόωρα χαμένο Πάνο Νάτση και τον Γιώργο Γάλλο (που πρωταγωνιστεί και στη «Μάγισσα»), η οποία μεταδόθηκε αρχικά αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ και στη συνέχεια στην ελεύθερη τηλεόραση του σταθμού.

Εκτός από τη γλυκόπικρη κωμωδία «Σέρρες», στη συμφωνία με το Netflix φέρεται να εντάσσεται και μια σειρά crime καταιγιστικής δράσης με φόντο επίσης τη βόρεια Ελλάδα. Πρόκειται για το «Σώσε με», τη σειρά μυστηρίου του ΑΝΤ1+ που γυρίστηκε στην Κομοτηνή και βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Δημήτρη Σίμου, σε σκηνοθεσία Πιέρρου Ανδρακάκου και με πρωταγωνίστρια την Ελένη Μαυρίδου. Το Netflix, μετά την είσοδο του «Maestro» στα τέλη του 2022, προχωρά σταδιακά στο χτίσιμο ελληνικής ταινιοθήκης με την προσθήκη ταινιών ελληνικής παραγωγής, όπως η «Ευτυχία», ο «Καζαντζάκης» και οι τρεις ταινίες «Bachelor.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ