Ημαθία: «Πρόκειται για μεγάλη παρεξήγηση» – Τι λέει στο enikos.gr ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη αλόγων που καταγγέλθηκε για σεξουαλική παρενόχληση δύο μαθητριών

Νέα αναβολή έλαβε η δίκη του 59χρονου ιδιοκτήτη αλόγων στην Ημαθία, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση δυο μαθητριών, ηλικίας 14 και 15 ετών, λόγω αποχής των δικηγόρων. Ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις αρχές Δεκέμβρη, ενώ κατηγορείται για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Ημαθία: «12 χρόνια δεν πείραξα και δεν με πείραξε κανείς»- Ελεύθερος μέχρι τη δίκη ο 59χρονος που συνελήφθη για παρενόχληση μαθητριών

Του Αργύρη Ηλιάδη

Ο δικηγόρος του κατηγορουμένου, Στέφανος Τσιαούσκογλου, μιλώντας αποκλειστικά στο enikos.gr, έκανε λόγο για μια «μεγάλη παρεξήγηση» τονίζοντας ότι, «στις καταθέσεις των κοριτσιών δεν περιγράφονται πουθενά συγκεκριμένα μέρη των σωμάτων τους που φέρεται να θώπευσε ο εντολέας μου, παρά μόνο αναφέρεται ένα άγγιγμα στον γλουτό». «Ο άνθρωπος αυτός εδώ και 12 χρόνια έχει ανεβάσει και κατεβάσει στα άλογα χιλιάδες άτομα, διαφόρων ηλικιών, με την ίδια τακτική, χωρίς ποτέ να έχει κατηγορηθεί για τίποτα. Δεν έκανε τίποτα το διαφορετικό σε αυτά τα δυο κορίτσια», συμπλήρωσε.

«Δεν φοβόμαστε κανένα βίντεο»

Σχετικά με το βιντεοληπτικό υλικό που προέρχεται από κινητά τηλέφωνα συμμαθητών των παιδιών και μέρος αυτού συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, ο κ. Τσιαούσκογλου υποστηρίζει ότι, «δεν φοβόμαστε κανένα βίντεο, καθώς πουθενά δεν προκύπτει ότι ο άνθρωπος αυτός προέβη στις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Αντίθετα, θα το επικροτήσω γιατί αποτυπώνει καθησυχαστική κίνηση του εντολέα μου προς το κορίτσι».

Παράλληλα, ο κ. Τσιαούσκογλου, συμπλήρωσε πως, «αφού οι ανήλικες κατάλαβαν τις υποτιθέμενες πράξεις του 59χρονου την πρώτη φορά που έκαναν βόλτα με το άλογο – η οποία διαρκεί 13 λεπτά – γιατί έκαναν δεύτερη και στη συνέχεια τρίτη φορά; Γιατί με το που ανέβηκε δεν κατέβηκε αμέσως από το άλογο;»

Μιλώντας για την ψυχική κατάσταση του εντολέα του, ο κ. Τσιαούσκογλου, τόνισε ότι, «είναι παρά πολύ στεναχωρημένος και περίλυπος. Έχει πέσει από τα σύννεφα, δεν το περίμενε ποτέ». «Περιμένουμε τον Δεκέμβρη μια αθωωτική απόφαση», κατέληξε ο ίδιος.

«Δεν ακούμπησα τα κορίτσια»

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος, διότι εδώ και 12 χρόνια το έκανα αυτό βοηθώντας όσους είτε δεν μπορούσαν να ανέβουν στα άλογα, είτε φοβόντουσαν. Δεν ακούμπησα πουθενά τα κορίτσια. Πρώτη φορά έμαθα προχθές ότι το να ανεβάζω και να κατεβάζω κόσμο στα άλογα μπορεί αν αποδειχθεί ποινικά κολάσιμο», ανέφερε δια του δικηγόρου του ο 59χρονος στο enikos.gr.

Σημειώνεται ότι, την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση των μαθητριών, έκανε ο διευθυντής του σχολείου και ακολούθησε η σύλληψη του 59χρονου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ