Ηλεία: Ούτε ίχνος του 45χρονου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου – Συνεχίζονται για έβδομη ημέρα οι έρευνες

Συνεχίζονται για έβδομη συνεχομένη ημέρα οι έρευνες στην περιοχή της τοπικής κοινότητας, Πλουτοχώρι, του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία , για τον εντοπισμό του 45χρονου οδηγού αυτοκινήτου που παρασύρθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας από ορμητικά νερά χειμάρρου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Παρά το γεγονός ότι οι πυροσβέστες έχουν ερευνήσει όλες αυτές τις ημέρες τον χείμαρρο της Κόβιτσας, όλα τα σημεία δίπλα από τον χείμαρρο, αλλά και τον γειτονικό ποταμό Αλφειό, δεν έχει υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

Στις σημερινές έρευνες μετέχουν 22 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, μία ομάδα με έξι άτομα από την 6η ΕΜΟΔΕ, καθώς και μία ομάδα με τέσσερα άτομα από την 6η ΕΜΑΚ, η οποία διαθέτει και δύο λέμβους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, οι έρευνες θα επαναληφθούν στον χείμαρρο της Κόβιτσας, στις παρόχθιες περιοχές, αλλά και στον Αλφειό ποταμό, μέχρι τις εκβολές του.

Τα δραματικά λεπτά

Τα δραματικά λεπτά που έζησαν ο Νίκος και η Γεωργία όσο προσπαθούσαν με το αυτοκίνητό τους να διασχίσουν το γεφύρι στην είσοδο του Πλουτοχωρίου προτού παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά, περιέγραψε στο enikos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Μιχάλης Πιρλής, ο οποίος είδε την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του, χωρίς να μπορεί να βοηθήσει το ζευγάρι.

Ο Νίκος μαζί με την αρραβωνιαστικιά του, η οποία εντοπίστηκε νεκρή το πρωί της 16ης Ιανουαρίου, επιχείρησε να περάσει το φουσκωμένο ποτάμι, γεγονός το οποίο οδήγησε στην τραγωδία. «Έβρεχε καταρρακτωδώς επί 2-3 ώρες, δεν μπορούσαμε να βγούμε από τα σπίτια μας. Στο συγκεκριμένο σημείο, στο γεφύρι πάντα ξεχειλίζει, περιμένουμε να πέσει το νερό κάθε φορά για να περάσουμε. Φωνάζουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό για να το φτιάξουν και να το αλλάξουν, αλλά δεν μας ακούει κανείς» ανέφερε ο κ. Πιρλής.

«Φώναζαν βοήθεια, αλλά δεν μπορούσαμε να τους πλησιάσουμε»

Ο πρόεδρος της κοινότητας του Πλουτοχωρίου έβλεπε τον συγχωριανό του απέναντί του στα 40 μέτρα. Όπως περιγράφει, επιχείρησε να περάσει από την άκρη που δεν ήταν τόσο ορμητικά τα νερά του χειμάρρου, αλλά εν τέλει, το νερό γύρισε το αυτοκίνητο στο πλάι.

«Παρέμεινε εκεί για περίπου 15 λεπτά και φώναζε βοήθεια. Τον έβλεπα να παίρνει τηλέφωνο φίλους του, αλλά μέχρι και εμείς που βρισκόμασταν μπροστά δεν μπορούσαμε να τον πλησιάσουμε. Ούτε τρακτέρ μπορούσαν να περάσουν εκείνη την στιγμή. Σταδιακά, ανέβαινε όλο και περισσότερο η στάθμη του νερού και παρασύρθηκε το όχημα και το είδα να χάνεται μέσα στο ποτάμι, σαν βάρκα, περίπου στις 21:30. Έβλεπα έναν ζωντανό εφιάλτη και δεν μπορούσα να βοηθήσω, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Σκέφτομαι πως θα μπορούσαν να βγουν με τα πόδια από το παράθυρο, αλλά λογικά τα χάσανε, ίσως ήταν σε κατάσταση πανικού, δεν μπορώ να ξέρω, ούτε να τους κατηγορήσω. Κρίμα γιατί ήταν νέα παιδιά, τον Νίκο ακόμη τον ψάχνουμε αλλά δεν τον βρίσκουμε πουθενά».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ