Ηλεία: Ένα ολόκληρο χωριό «ψηφίζει» αποχή στις εκλογές – Ποιος είναι ο λόγος

Την αποχή τους από τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 αποφάσισαν ομόφωνα οι κάτοικοι του Λευκοχωρίου Ηλείας, επιλέγοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Παρόλου που απομένουν μόλις 11 ημέρες για τις εκλογές, οι κάτοικοι στο Λευκοχώρι της Ηλείας αποφάσισαν να μην πάνε στις κάλπες επιλέγοντας την αποχή εξαιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας στο χωριό τους.

«Θα έχει μεγάλη αποχή, μην εκπλαγείτε δηλαδή αν δείτε εδώ στο χωριό 90% αποχή», λέει κάτοικος του χωριού στο Mega και στην συνέχεια σχολιάζοντας την εγκληματικότητα στην περιοχή υπογραμμίζει «δέχθηκα επίθεση κάποιο βράδυ, ευτυχώς πρόλαβα τους απείλησα κι έφυγαν».

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες οι κάτοικοι κλειδώνονται από νωρίς στα σπίτια τους σε μία προσπάθεια να μην πέσουν θύματα κακοποιών, οι οποίοι κλέβουν ακόμα και φρεάτια.

«Μου έβαλαν το πιστόλι στον κρόταφο»

«Ήμουν εγώ και η γυναίκα μου, η γυναίκα μου ήταν στο κρεβάτι δεν μπορούσε να σηκωθεί γιατί είναι κλινήρης και εμένα με απείλησαν με το πιστόλι στο κρόταφο “ότι χρυσαφικά έχεις”, τους έδωσα ότι είχα, 250 ευρώ που είχα τους τα έδωσα», περιέγραψε άλλος κάτοικος του χωριού.

Θύμα, επίσης κακοποιών έπεσε και ο πρόεδρος του χωριού την ώρα μάλιστα που ήταν στο πανηγύρι. «Ήταν ο Άγιος Αθανάσιος, είχαμε πανηγύρι εδώ στη πλατεία και μόλις γύρισα εδώ στο σπίτι ήταν μια χαρά, εδώ ένα άλλο σπίτι δίπλα στην εκκλησία του Νικολόπουλου και εκεί πήγα να δω εγώ και μόλις είδα ότι έσπασαν την πόρτα αμέσως σκέφτηκα ότι έχουν πάει και στο δικό μου θα έχουν πάει και τρέχω τώρα είχαν σπάσει πόρτα τη κεντρική, μας πήραν λεφτά, χρυσαφικά, δεν είχαν αφήσει τίποτα μέσα», λέει χαρακτηριστικά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ