Σε συνεννόηση με το Μαξίμου η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου για την είσοδο των ανεμβολίαστων στους ναούς με τεστ

Σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου ήταν η εγκύκλιος που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος με την οποία προτρέπει τους ανεμβολίαστους να προσέρχονται στους ναούς έχοντας κάνει μοριακό ή rapid test.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας και ύστερα από αυτά που είπε την Τετάρτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA, η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως και εξέδωσε εγκύκλιο για την τήρηση των μέτρων και τη διενέργεια τεστ.

Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Στην εγκύκλιο, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας, στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr). Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Δείτε εδώ ολόκληρη την εγκύκλιο

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ