Πολιτική κόντρα για τα rapid test και τις εκκλησίες – Τι λένε κύκλοι της Ιεράς Συνόδου

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την απόφαση να εξαιρεθούν οι εκκλησίες  από τα νέα μέτρα, που υποχρεώνουν τους ανεμβολίαστους πολίτες να κάνουν rapid test.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι  ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει τροπολογία για την επέκταση του μέτρου, που αφορά στην επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη – Πλεύρη – Γεωργιάδη είναι πλέον φανερό ότι ούτε μπορεί αλλά ούτε και θέλει να διαχειριστεί την πανδημία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Γιατί μοναδικό της κριτήριο είναι το πολιτικό κόστος και όχι η ανθρώπινη ζωή.

Γι’ αυτό και δεν σκέφτηκαν ποτέ να λάβουν αυστηρά μέτρα σε επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, όπου δεν επιθυμούν να έρθουν σε ρήξη με την εκλογική τους πελατεία. Γι’ αυτό και σήμερα εξαγγέλλουν μέτρα με επιλεκτική ατολμία. Αφήνοντας απέξω την εκκλησία και απροστάτευτους τους πιστούς. Έτσι όμως δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία”, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε δήλωσή του.

“Η χώρα οδηγείται σε νέα εκατόμβη νεκρών. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη. Αν δεν μπορεί να αναλάβει το πολιτικό κόστος για δύσκολες αποφάσεις, επαναφέρω την πρότασή μου: να ορίσουμε μια ολιγομελή επιτροπή από υψηλού κύρους επιστήμονες να μας υποδείξουν τα ενδεδειγμένα μέτρα και να τα αποδεχθούμε όλοι.

Σε κάθε περίπτωση καλώ τον κ. Μητσοτάκη να αποφασίσει άμεσα αν θα επιμείνει στον λαϊκισμό ή θα προσχωρήσει στον ορθό λόγο. Γι’ αυτό και σήμερα καταθέτουμε τροπολογία για την επέκταση του μέτρου που αφορά στην επίδειξη τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών και στους χώρους θρησκευτικής λατρείας. Την ώρα που όλοι μετράμε κρούσματα και νεκρούς, είναι αδιανόητο αυτός να μετράει ψήφους” συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στον Αλέξη Τσίπρα

Στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας:  “Από τη δήλωσή του κ. Τσίπρα προκύπτει ότι η μόνη του διαφωνία με τα μέτρα της Κυβέρνησης αφορά στους πολίτες που συμμετέχουν σε θρησκευτικές τελετές, εν γένει.

Υπενθυμίζουμε ότι με απόφαση της Κυβέρνησης, όταν κρίθηκε απαραίτητο, για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία, έκλεισαν οι ναοί για τους πιστούς, ενώ σήμερα είναι υποχρεωτικός ο διαγνωστικός έλεγχος για ανεμβολίαστους ιερείς και ιεροψάλτες. Για το σύνολο των πολιτών υπάρχει η υποχρέωση χρήσης μάσκας, τήρησης  αποστάσεων, ό,τι ακριβώς δηλαδή ισχύει για την πρόσβαση σε φαρμακεία και καταστήματα προμήθειας τροφίμων. Ο κ. Τσίπρας προτείνει επιπλέον περιορισμούς γι’ αυτές τις δραστηριότητες; Πώς ακριβώς το εννοεί;”

“Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας, όταν η Κυβέρνηση έπαιρνε δύσκολες αποφάσεις, ο κ. Τσίπρας έλεγε συνεχώς “όχι”, κλείνοντας με νόημα το μάτι στους αντιεμβολιαστές.

Όταν λοιπόν ο κ. Τσίπρας προσεγγίζει την πανδημία με όρους ψήφων και πολιτικού κόστους, όλοι καταλαβαίνουν ότι συνομιλεί με τον καθρέφτη του. Όσο για τον διαχωρισμό των επιστημόνων σε κοινής ή μη κοινής κομματικής αποδοχής, για μας είναι ξεκάθαρο ότι η επιστημοσύνη κρίνεται από την επιστημονική κοινότητα, όχι από κόμματα”, πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.

Νέα ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, επαναλαμβάνοντας το ερώτημα προς την κυβέρνηση: “Ναι ή όχι στην τροπολογία για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους στις εκκλησίες κ. Μητσοτάκη;”

“Ο κ. Οικονόμου έβγαλε μια ανακοίνωση 174 λέξεων για να μην απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι, στην τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ που ορίζει να ελέγχονται οι ανεμβολίαστοι -και ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι – με ένα rapid test πριν μπουν στις εκκλησίες.

Θα επιμείνουν στην εξαίρεσή τους μην τυχόν και χάσουν καμία ψήφο ή θα τους προστατεύσουν όπως οφείλουν; Αφού ο κ. Οικονόμου δεν τολμά να απαντήσει, θα περιμένουμε μια μονολεκτική απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη”, τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος.

 Τι απαντά η Ιερά Σύνοδος

Με αφορμή όσα λέγονται περί της μη τήρησης επαρκών μέτρων για την προστασία και την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού από πλευράς της Εκκλησίας, εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολίαζαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η Εκκλησία της Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας αναχαίτισης της νόσου, έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα έτσι ώστε να μην προκληθεί ουδένα πρόβλημα στον πιστό λαό της.

Η Εκκλησία τηρεί την τάξη, επισημαίνουν.
Εξάλλου, στο σημερινό ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τονίζεται σχετικά ότι: “Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορονοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας”.

Σκέρτσος: Γιατί εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες

Άκης Σκέρτσος

Ο Άκης Σκέρτσος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΣΚΑΪ”, απάντησε στην κριτική γιατί οι εκκλησίες εξαιρέθηκαν από το υποχρεωτικό rapid test.

“Τα μέτρα δεν είναι τιμωρητικά, είναι προστατευτικά της δημόσιας υγείας” είπε ο υπουργός Επικρατείας και για τους χώρους λατρείας είπε: “Η εκκλησία υπάγεται στην κατηγορία που καλύπτει ζωτικές ανάγκες, η πίστη είναι μια ζωτική ανάγκη του ανθρώπου, όπως είναι και η τροφή και η νοσηλεία. Σε αυτές τις δραστηριότητες συνειδητά και συλλογικά δεν έχουμε επιβάλει υπερβολικούς περιορισμούς.  Οι περισσότεροι πιστοί είναι άνω των 50, 60 ετών, εκεί ο εμβολιασμός είναι στο 80%, αντίστοιχα και οι ιεράρχες, οι ιερείς, οι ψάλτες έχουν εμβολιαστεί σε πολύ μεγάλα ποσοστά, θεωρούμε ότι είναι χώροι σε μεγάλο βαθμό προστατευμένοι”.

Ενώ θύμισε ότι οι ιερείς, ως μισθοδοτούμενοι από το κράτος, υποχρεούνται σε δύο τεστ την εβδομάδα. Πάντως, κατέληξε, “οι ανεμβολίαστοι πολίτες άνω των 60 ετών πρέπει να λαμβάνουν πολύ σοβαρά μέτρα προστασίας αν αποφασίζουν να πηγαίνουν στους ναούς”.

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η πίστη με το κομμωτήριο

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα απαιτείται αρνητικό rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στις εκκλησίες εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Άδωνις Γεωργιάδης-αυξήσεις τιμών

Όπως είπε σχετικά με το θέμα των εκκλησιών, “πρώτον υπάρχει ένα θέμα αρχής και ένα θέμα πρακτικό. Ως προς το πρώτο, δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα για να αγοράσει για παράδειγμα ένα τζιν ή να επισκεφθεί ένα κομμωτήριο για να κουρευτεί ή να φτιάξει τα νύχια του.
Αυτό είναι το αξιωματικό. Η εκκλησία για τον πιστό είναι πνευματική τροφή σοβαρή. Μπορεί αυτός που δεν πιστεύει να μην το καταλαβαίνει”.

“Υπάρχει και ένα θέμα πρακτικό. Πρώτα απ’ όλα έχουμε βάλει εμείς στην εκκλησία, στους ιερείς και τους ψάλτες εμβόλιο ή rapid test”, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος ανέφερε τι θα γινόταν εάν εφαρμοζόταν το μέτρο των rapid test στις εκκλησίες. Όπως είπε: “Ας πούμε ότι λέγαμε χθες ότι όλοι οι πιστοί στην Εκκλησία πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή με rapid test. Ας πούμε ότι το λέγαμε και στέλναμε τον έλεγχο στην εκκλησία. Δηλαδή την ώρα της Θείας Λειτουργίας να μπει η Αστυνομία και να πει σταματήστε τη λειτουργία για να ελέγξουμε εάν οι πιστοί είναι εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει rapid test;”.

Διερωτήθηκε λοιπόν πώς θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος εάν εφαρμοζόταν το μέτρο στις εκκλησίες, εάν έβγαινε σχετική ΚΥΑ για υποχρεωτικό rapid test ή εμβόλιο. “Πώς θα το βάλεις τότε;” είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ρωτήθηκε γιατί ο νεωκόρος δεν μπορεί να ελέγξει εάν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει rapid test οι πιστοί.

“Στην πραγματικότητα το μέτρο αυτό στη θρησκευτική λατρεία είναι ανεφάρμοστο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, όχι γιατί δεν θέλουμε. Γιατί σεβόμαστε την αξία και τη λειτουργία της θρησκείας. Το σεβόμαστε”, απάντησε.

Τσακαλώτος στον Realfm 97,8: Πολιτικάντικο το μέτρο για την εκκλησία

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μίλησε στον Realfm 97,8 και στους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

Τσακαλώτος Βουλή

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε για τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό ότι “είναι λίγο πολιτικάντικο το μέτρο ως προς την εκκλησία. Δεν είναι μόνο θέμα φόβου, είναι θέμα πελατειακών σχέσεων”.

“Υπάρχει η δύναμη της εκκλησίας αλλά νομίζω μια υπεύθυνη κυβέρνηση θα μπορούσε να αρχίσει διάλογο με την εκκλησία και να το πάρει και πάνω της η εκκλησία. Δεν βλέπω γιατί οι εμβολιασμένοι πιστοί είναι σε λιγότερο κίνδυνο από τους εμβολιασμένους που πάνε σε ένα εστιατόριο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλά που θα μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση και στο επίπεδο της επικοινωνίας με στοχευμένα προγράμματα σε ομάδες”, τόνισε.

ΚΚΕ: Για μικροκομματικούς λόγους η κυβέρνηση αφήνει εκτός μέτρων προστασίας τους θρησκευτικούς χώρους

“Τα δήθεν νέα μέτρα, που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, είναι τα ίδια που έχουν δοκιμαστεί εδώ και καιρό κι έχουν οδηγήσει στη σημερινή τραγική κατάσταση των καθημερινών ρεκόρ σε αριθμό κρουσμάτων. Το μόνο που αλλάζει είναι η δοσολογία στα μέτρα, ανάλογα με τη φάση έξαρσης ή ύφεσης της πανδημίας, και τα οποία συνοδεύονται από τη γνωστή “καραμέλα” της αποκλειστικότητας της ατομικής ευθύνης και από τη μετακύλιση του κόστους για την πρόληψη στον λαό και τους εργαζομένους” αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωση του για την εξέλιξη της πανδημίας και τα μέτρα της κυβέρνησης.

KKE

“Μετά από όλα αυτά, το κάλεσμα “ενότητας” που απευθύνει ο Πρωθυπουργός είναι ουσιαστικά κάλεσμα “συναίνεσης” σε μια αδιέξοδη και εγκληματική πολιτική, αφού την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο:

– Για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος Υγείας, που έχει “φρακάρει” ξανά, με αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού και έκτακτη χρηματοδότηση.

– Για την οργάνωση μιας σοβαρής ενημερωτικής εκστρατείας κι ενός εμβολιαστικού προγράμματος, στηριγμένου στο δημόσιο σύστημα υγείας, που θα περιλαμβάνει αναλυτική ενημέρωση, προληπτικό έλεγχο αλλά και ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων, πολύ περισσότεροι που οι τελευταίοι διατηρούν πιθανότητες νόσησης, ακόμη και σοβαρής.

– Για την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών μονάδων της Υγείας που εξακολουθούν να θησαυρίζουν, εκμεταλλευόμενες τα κενά του δημόσιου συστήματος και τις προκλητικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η κυβέρνηση μαζί τους και τις οποίες βαφτίζει “επίταξη”.

– Για μέτρα προστασίας και μείωση του κινδύνου σε χώρους μεγάλης διασποράς, όπως είναι τα Μέσα Μεταφοράς, τα σχολεία και οι χώροι δουλειάς. Αντί αυτού η κυβέρνηση εγκληματεί, προχωρώντας σε συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία, ενώ την ίδια στιγμή για μικροκομματικούς λόγους αφήνει εκτός μέτρων προστασίας τους θρησκευτικούς χώρους.

Οι παραπάνω κραυγαλέες αντιφάσεις, οι οποίες χαρακτηρίζουν εξαρχής την πολιτική διαχείρισης της πανδημίας, είναι που -εκτός όλων των άλλων- καλλιεργούν και τη δυσπιστία απέναντι στην αναγκαιότητα του εμβολιασμού και τις συμβουλές της επιστήμης.

Άλλωστε, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή αξιοποιεί τον εμβολιασμό για να καλλιεργήσει κλίμα κοινωνικού αυτοματισμού και διχασμού, για να πετάξει από πάνω της την ευθύνη, αλλά και για να προχωρήσει τα σχέδια περαιτέρω εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας και συρρίκνωσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων σ’ αυτό.

Αυτό που βαραίνει στις κυβερνητικές αποφάσεις για την πανδημία αλλά και συνολικά στην κυβερνητική πολιτική για την υγεία, είναι η λογική “κόστους – οφέλους”. Ουσιαστικά, η αποδοτικότητα κάθε μέτρου κρίνεται με βάση τις προτεραιότητες της καπιταλιστικής οικονομίας και της δημοσιονομικής πολιτικής που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες στον βωμό αυτών των προτεραιοτήτων. Είναι η ίδια λογική που έχει οδηγήσει στην κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων υγείας σε όλον τον κόσμο, αδυνατώντας να προστατεύσει τη ζωή και την υγεία του λαού.

Τα ψέματα τελείωσαν. Η πλήρης επιπέδωση των εμβολιασμών και ο αριθμός των νοσηλευόμενων σε απλές και κλίνες ΜΕΘ δείχνουν ότι ούτε η πανδημία τελείωσε, ούτε διανύουμε κανένα “τελευταίο μίλι”, όπως έλεγε ο Πρωθυπουργός. Αν συνεχιστεί η ίδια εγκληματική πολιτική τότε το 4ο κύμα θα είναι πιο φονικό από το 1ο και το 2ο μαζί. Για να μη χαθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές χρειάζεται εδώ και τώρα να ληφθούν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα, για τα οποία από την πρώτη στιγμή φωνάζουν οι υγειονομικοί, οι επιστήμονες, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς”, συνεχίζει το ΚΚΕ και παραθέτει τα μέτρα που προτείνει:

  • “Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού με όλα τα αποτελεσματικά και ασφαλή εμβόλια. Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων φαρμάκων. Δωρεάν πλήρης προληπτικός ιατρικός έλεγχος πριν τον εμβολιασμό, εφαρμογή της φαρμακοεπαγρύπνησης, με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για έγκαιρη παρέμβαση σε τυχόν παρενέργειες και επιστημονική καταγραφή των αποτελεσμάτων του εμβολιασμού. Εμβολιαστική εκστρατεία με ευθύνη του κράτους, εξαντλητική ενημέρωση και απαντήσεις στα ερωτήματα, με ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού. Συνταγογράφηση του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες άνω των 6 μηνών και εξασφάλιση του δωρεάν εμβολιασμού.
  • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα προληπτικά τεστ για τον κορονοϊό σε όλους χωρίς εξαίρεση.
  • Συστηματικά προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης του συγχρωτισμού στα σχολεία, σχολές, μέσα μαζικής μεταφοράς, τόπους δουλειάς. Δωρεάν διάθεση των μέσων προστασίας, όπως μάσκες και αντισηπτικά.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να διατεθούν κατά προτεραιότητα όσα χρήματα απαιτούνται για τη στελέχωση, τον εξοπλισμό, το υγειονομικό υλικό στα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ  και τις μονάδες Πρόνοιας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις μονάδες υγείας-πρόνοιας. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων των ιδιωτικών συνεργείων. Κατάργηση του μέτρου της αναστολής εργασίας στην υγεία-πρόνοια. Καμία απόλυση υγειονομικού.
  • Επίταξη, χωρίς αποζημίωση των επιχειρηματιών, των μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων του ιδιωτικού τομέα, των διαγνωστικών κέντρων και των κέντρων αποκατάστασης, για τις ανάγκες διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης των Covid και μη Covid  ασθενών. Καμία αναστολή ιατρικών πράξεων (χειρουργεία, ογκολογικές θεραπείες, εξωτερικά ιατρεία). Ένταξη των ιδιωτών γιατρών και άλλων υγειονομικών σε ενιαίο κρατικό σχέδιο για τη δωρεάν περίθαλψη του λαού που δεν απαιτείται νοσηλεία, στα ιατρεία τους ή με κατ’ οίκον επίσκεψη.
  • Να ληφθούν τώρα πίσω τα σχέδια για το “νέο ΕΣΥ” της κυβέρνησης που προβλέπει συγχωνεύσεις, παραπέρα εμπορευματοποίηση και αντιδραστικές αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ. Καμία εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων υγείας.
  • Ανάπτυξη δημόσιων ΚΥ, περιφερειακών ιατρείων και Κέντρων Αποκατάστασης, με σύγχρονο εξοπλισμό και επαρκή στελέχωση σε αριθμό όλων των ειδικοτήτων σε όλες τις περιοχές της χώρας, όλο το 24ωρο, όλες τις μέρες του χρόνου. Ανάπτυξη τμημάτων με διεπιστημονικές ομάδες για την παρακολούθηση των ασθενών που νόσησαν από τον κορονοϊό. Πλήρης και δωρεάν εξασφάλιση των αναγκαίων υπηρεσιών αποκατάστασης”.

Ελληνική Λύση: “Όχι” σε περιορισμούς στην είσοδο των ορθοδόξων στους Ιερούς Ναούς

“Η επιβολή οποιασδήποτε μορφής περιορισμού στην είσοδο των ορθοδόξων στους Ιερούς Ναούς, συνιστά παραβίαση του βασικού θεολογικού υποβάθρου της Ορθοδοξίας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα στις χιλιετίες διατηρούσε “θύρες ανοικτές” για κάθε άνθρωπο,  ανεξαρτήτως “φρονημάτων και πιστοποιητικών”.

Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ανίκανη, επικίνδυνη και δυστυχώς ανάξια να διαφυλάξει τις υπερχρονικές αυταξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας” αναφέρει η Ελληνική Λύση σε ανακοίνωσή της.

ΜέΡΑ25: Οι υπουργοί της επιδίδονται σε επικοινωνιακό ανταρτοπόλεμο εναντίον της λογικής

“Η πανδημία καλπάζει και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ανάσχεσή της, πέραν από ανακοινώσεις κι άλλων μέτρων, υποτίθεται υγειονομικών, αλλά κατ’ ουσίαν και πάλι αυταρχικών και με συγκεκριμένες κρυφές ή και ξεδιάντροπα πια φανερές σκοπιμότητες εξυπηρετήσεων. Οι δε υπουργοί της επιδίδονται σε επικοινωνιακό ανταρτοπόλεμο εναντίον της λογικής, καλώντας μας να σταματήσουμε να δίνουμε σημασία στα κρούσματα, ή πώς ο ιός μεταδίδεται περισσότερο στην εστίαση απ’ ό,τι στις εκκλησίες” αναφέρει το ΜέΡΑ25.

ΜέΡΑ25- Γεννηματά

“Σε δύο μόνο τομείς έχει καταφέρει να διακριθεί η κυβέρνηση: στην επιμελή καλλιέργεια διχαστικού και τιμωρητικού κλίματος σε βάρος των ανεμβολίαστων και στη μετατροπή άλλης μιας κρίσης σε ευκαιρία, προωθώντας και πάλι πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα. Συγκεκριμένα, οι ανεμβολίαστοι που πλέον δεν θα μπορούν να μπαίνουν στα μικρομάγαζα της γειτονιάς τους χωρίς τεστ, το οποίο θα πληρώνουν οι ίδιοι από την τσέπη τους, μπορούν κανονικότατα να μπουν στους κλειστούς χώρους των σούπερ μάρκετ, όπου πλέον έχουν καταργηθεί οι κάρτες εισόδου.

Γι’ άλλη μία φορά δηλαδή η Κυβέρνηση, χωρίς κανένα υγειονομικό σκοπό στο σκεπτικό της, χωρίς καμία προκάλυψη της επιτροπής των ειδικών και όλα τα σχετικά που κατά καιρούς ακούμε, προωθεί τα συμφέροντα των μεγάλων σούπερ μάρκετ που λειτουργούν μάλιστα ως επιταχυντής της πανδημίας, τη στιγμή που παράλληλα η ίδια Κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει ταφόπλακα στις λαϊκές αγορές και τους μικροπαραγωγούς που πουλούν εκεί τα προϊόντα τους.

Τίποτα λοιπόν δεν είναι και δεν γίνεται τυχαία για τη Μητσοτάκης Α.Ε., καθώς πίσω από κάθε πολιτική της απόφαση ακόμα και για την οποιαδήποτε τραγωδία, κρίση και καταστροφή, κρύβονται πάντα, σταθερά και με συνέπεια τα παχυλά συμφέροντα μιας παρασιτικής ολιγαρχίας που συνιστά τον μοναδικό και απόλυτο εντολέα μιας ανάλγητης και κυνικής ανώνυμης εταιρείας που παριστάνει την Κυβέρνηση αυτού του τόπου” τονίζει το ΜέΡΑ25.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ