Άκης Σκέρτσος στον Realfm 97,8: Τρεις στους τέσσερις Έλληνες και Ελληνίδες έχουν θωρακιστεί από τον κορονοϊό

Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στον Realfm 97,8 ότι “αυτή τη στιγμή έχουμε 6,4 εκατ. πολίτες που έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο, έχουμε ενηλίκους και ανηλίκους από 12 ετών και άνω. Αυτό σημαίνει ότι περίπου το 67% των Ελλήνων, δύο στους τρεις Έλληνες έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο”.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “έχουμε κατ’ εκτίμηση περίπου 1 εκατ. πολίτες που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά έχουν νοσήσει. Άρα συνολικά έχουμε 7,5 εκατ. πολίτες που έχουν φυσική ή τεχνητή ανοσία μέσω του εμβολίου. Τρεις στους τέσσερις Έλληνες και Ελληνίδες έχουν θωρακιστεί από τον κορονοϊό. Είναι ένα υψηλό ποσοστό, πρέπει να πάμε και καλύτερα”.

“Άρα, η ισοπέδωση που ακούγεται από την αντιπολίτευση, δεν ισχύει, δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας έχει πάει καλά και έχει επιτύχει με τη φυσική και τεχνητή ανοσία ένα υψηλό ποσοστό θωράκισης του πληθυσμού” υπογράμμισε.

Ο Άκης Σκέρτσος για την αναμνηστική δόση

“Σε σχέση με την αναμνηστική δόση, δεν είναι τρίτη δόση, είναι μια αναμνηστική δόση, την οποία η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού έχει καταλήξει ότι είναι καλό να γίνει στις πιο ευάλωτες ηλικίες των ανθρώπων που είναι άνω των 60 ετών, των ανοσοκατασταλμένων και των ανθρώπων που εργάζονται στους χώρους υγείας και εκτίθενται περισσότερο στον κορονοϊό. Αυτό που έχει παρατηρηθεί επιδημιολογικά και ανοσολογικά είναι ότι όσοι έχουν κάνει το εμβόλιο με την πάροδο του χρόνου, στους 6-8 μήνες, μειώνονται τα αντισώματά τους. Άρα σε αυτές τις ηλικίες, που βλέπουμε ότι ο ιός συνεχίζει να μεταδίδεται αλλά χάριν του εμβολιασμού μειώνεται σημαντικά η επιβάρυνση στην υγεία του καθενός, συστήνει η ΕΕΕ, μετά από εξονυχιστική μελέτη όλων των δεδομένων και των μελετών και σε άλλες χώρες που έχουν προχωρήσει σε αναμνηστική δόση, όπως είναι το Ισραήλ, η Γαλλία και η Γερμανία” περιέγραψε.

Σκέρτσος εμβόλιο

“Το lockdown είναι εκτός τραπεζιού, βρισκόμαστε σε μια νέα φάση της πανδημίας, όπου ουσιαστικά συμβιώνουμε με τον ιό, έχουμε θωρακίσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού μας από την πανδημία. Άρα, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κλείσει ξανά η οικονομία, η οικονομία, η εκπαίδευση. Αυτό δεν γίνεται μόνο με το εμβόλιο, γίνεται και με τα άλλα μέτρα δημόσιας υγείας. Εφαρμόζουμε πλέον εκτεταμένο, μαζικό, testing σε όλους τους χώρους εργασίας, όσοι συμπολίτες μας είναι ανεμβολίαστοι και δουλεύουν στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα υποχρεωτικά κάνουν από ένα έως δύο τεστ την εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να εντοπίζουμε γρήγορα τον ιό στην πηγή και να απομονώνουμε τα κρούσματα, ώστε να μην υπάρχει αυτή η αλυσίδα της διασποράς” συμπλήρωσε.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Αυτοί που κινδυνεύουν είναι όσοι ανεμβολίαστοι και κυρίως αυτοί που είναι άνω των 60 ετών. Θα σας δώσω τρεις αριθμούς: 9 στους 10 θανάτους από κορονοϊό αφορούν τους ανθρώπους άνω των 60 ετών. 8 στις 10 νοσηλείες σε ΜΕΘ αφορούν ανθρώπους άνω των 60 ετών και 9 στους 10 ανθρώπους που είναι άνω των 60 ετών και νοσηλεύονται σε ΜΕΘ είναι δυστυχώς ανεμβολίαστοι” σημείωσε ο Άκης Σκέρτσος.

“Το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά, είναι οι άνω των 60 ετών. Πρέπει να εστιάσουμε σε αυτούς” τόνισε ο υπουργός.

Τι είπε ο Άκης Σκέρτσος για τη συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη

“Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, με βάση τα τελευταία δεδομένα δεν συμπίπτουν τα προγράμματα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Ερντογάν. Από εκεί και πέρα εάν μετακινηθεί το πρόγραμμα του κ. Ερντογάν, ο οποίος αναχωρεί νωρίτερα από τη Νέα Υόρκη σε σχέση με την άφιξη του Πρωθυπουργού, θα συζητηθεί και αυτό. Είναι ζήτημα συνεννόησης των διπλωματικών γραφείων” είπε ο Άκης Σκέρτσος.

“Εμείς επιθυμούμε τον πραγματικό, ουσιαστικό διάλογο για την επίλυση των ζητημάτων, χωρίς να υπάρχει καμία υποχώρηση στις εθνικές, πάγιες θέσεις μας. Από εκεί και πέρα, οι παραβατικές συμπεριφορές από την πλευρά της Τουρκίας σε καμία περίπτωση δεν βοηθούν σε αυτόν τον διάλογο” πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.