Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η πίστη με το κομμωτήριο

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα απαιτείται αρνητικό rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στις εκκλησίες εξήγησε ο υπουργός Ανάπτυξης κα Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ .

Όπως είπε σχετικά με το θέμα των εκκλησιών, “πρώτον υπάρχει ένα θέμα αρχής και ένα θέμα πρακτικό. Ως προς το πρώτο, δεν είναι δυνατόν να εξισώνεται η θρησκεία και η πίστη με κάποιον πολίτη που θέλει να πάει σε εμπορικό κατάστημα για να αγοράσει για παράδειγμα ένα τζιν ή να επισκεφτεί ένα κομμωτήριο για να κουρευτεί ή να φτιάξει τα νύχια του.
Αυτό είναι το αξιωματικό. Η εκκλησία για τον πιστό είναι πνευματική τροφή σοβαρή. Μπορεί αυτός που δεν πιστεύει να μην το καταλαβαίνει”.

“Υπάρχει και ένα θέμα πρακτικό. Πρώτα απ’ όλα έχουμε βάλει εμείς στην εκκλησία, στους ιερείς και τους ψάλτες εμβόλιο ή rapid test “, σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Γεωργιάδης-εκκλησίες

 

Ο ίδιος ανέφερε τι θα γινόταν εάν εφαρμοζόταν το μέτρο των rapid test στις εκκλησίες. Όπως είπε “Ας πούμε ότι λέγαμε χθες ότι όλοι οι πιστοί στην Εκκλησία πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή με rapid test. Ας πούμε ότι το λέγαμε και στέλναμε τον έλεγχο στην εκκλησία. Δηλαδή την ώρα της Θείας Λειτουργίας να μπει η αστυνομία και να πει σταματήστε τη λειτουργία για να ελέγξουμε εάν οι πιστοί είναι εμβολιασμένοι ή έχουν κάνει rapid test;”.

Διερωτήθηκε λοιπόν πώς θα γινόταν ο σχετικός έλεγχος εάν εφαρμοζόταν το μέτρο στις εκκλησίες, εάν έβγαινε σχετική ΚΥΑ για υποχρεωτικό rapid test ή εμβόλιο. “Πώς θα το βάλεις τότε ;” είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης ρωτήθηκε γιατί ο νεωκόρος τ δεν μπορεί να ελέγξει εάν έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κάνει rapid test οι πιστοί.

“Στην πραγματικότητα το μέτρο αυτό στη θρησκευτική λατρεία είναι ανεφάρμοστο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί , όχι γιατί δεν θέλουμε. Γιατί σεβόμαστε την αξία και τη λειτουργία της θρησκείας. Το σεβόμαστε”, απάντησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ