Χριστίνα Σαλάππα: Ορίστηκε η πρώτη ανακρίτρια Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Η πρωτοδίκης Χριστίνα Σαλάππα ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Πρωτοδικείου Αθηνών ως πρώτη ανακρίτρια αρμόδια για υποθέσεις ευρωπαϊκού οικονομικού ενδιαφέροντος.

Της Άννας Κανδύλη

Η κ. Σαλάππα έχει υπηρετήσει στο παρελθόν ως ανακρίτρια σε περιφερειακά Πρωτοδικεία, ενώ στη συνέχεια ορίστηκε επίκουρη ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς με τακτικό ανακριτή τον σημερινό εφέτη Αθηνών Κώστα Σαργιώτη, την περίοδο κατά την οποία το συγκεκριμένο γραφείο χειρίστηκε σειρά ποινικών υποθέσεων με οικονομικό αντικείμενο.

Στην δικαστική λειτουργό θα διαβιβάζονται οι δικογραφίες που σχηματίζουν οι Έλληνες Ευρωπαίοι εντεταλμένοι εισαγγελείς οι οποίοι ενεργούν για λογαριασμό και εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας και έχουν τις ίδιες, κατά περίπτωση, εξουσίες με τους εθνικούς Εισαγγελείς, όταν ασκούν τις αρμοδιότητές τους. Επιλαμβάνονται υποθέσεων απάτης με ευρωπαϊκά κονδύλια, δωροδοκίας, χειραγώγησης δημόσιων συμβάσεων, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και κατάχρησης ευρωπαϊκών πόρων που αφορούν δαπάνες κ.ά Οι δικογραφίες αυτές μετά την προκαταρκτική θα διαβιβάζονται για περαιτέρω δικαστική έρευνα στην αρμόδια πλέον ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ