Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών: Αυτά είναι τα αρχεία με τα πλαστά μοριακά τεστ για τον κορονοϊό – Νέο ΒΙΝΤΕΟ

Νέα ντοκουμέντα από τη δράση του μεγάλου κυκλώματος, που διακινούσε μετανάστες στη χώρα μας, φέρνει στο “φως” το enikos.gr. Η εγκληματική οργάνωση ήταν χωρισμένη σε τρεις υποομάδες, η μία εκ των οποίων είχε ως έδρα ένα ταξιδιωτικό γραφείο στην Αθήνα, που ουσιαστικά λειτουργούσε ως “βιτρίνα”.

Τα μέλη του κυκλώματος κατασκεύαζαν ακόμη και πλαστά μοριακά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού τα οποία έδιναν στους μετανάστες, ώστε να τα επιδεικνύουν στην περίπτωση που κάποιος τους έκανε έλεγχο. Η οργάνωση διέθετε και… πλαστογράφο, ο οποίος κατασκεύαζε έγγραφα και τα έδινε στους ενδιαφερόμενους φυσικά με το “αζημίωτο”.

Είναι χαρακτηριστικό πως ένα άλλο μέλος του κυκλώματος, είχε αναλάβει να βρίσκει διαβατήρια, άδειες διαμονής και δελτία αιτούντος διεθνούς προστασίας, τα οποία στη συνέχεια έστελνε στους ενδιαφερόμενους μέσω διαδικτυακών εφαρμογών. Προηγουμένως, είχε φροντίσει να υπάρχει ομοιότητα του ενδιαφερόμενου με τον αρχικό κάτοχο των εγγράφων, αξιοποιώντας την μέθοδο “look – alike”. Τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος, ήταν υπεύθυνα για την ενοικίαση και την οδήγηση των οχημάτων, που χρησιμοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Στο βίντεο που δημοσιεύει το enikos.gr διακρίνονται τα “πλούσια” αρχεία με τα πλαστά μοριακά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού και τις κάρτες επιβίβασης, που κατασκεύαζε το κύκλωμα και στη συνέχεια πωλούσε στους ενδιαφερόμενους:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ