Η βόμβα ήταν «παραγγελία»

Η βόμβα ήταν «παραγγελία»

Παραγγελία από τη φυλακή, όπως όλα δείχνουν, είναι η βομβιστική επίθεση που έγινε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στη Λάρισα, σε πολυκατοικία όπου διαμένει εισαγγελέας, η οποία πρόσφατα χειρίστηκε την υπόθεση για την αποτυχημένη απόδραση του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού.

Δύο συλλήψεις, ενός 44χρονου και ενός 39χρονου, είναι ο έως τώρα ποινικός απολογισμός της υπόθεσης, ενώ οι διωκτικές Αρχές αναζητούν την ταυτότητα των ηθικών αυτουργών που κρύβονται πίσω από την εντολή για την εκτέλεση του εκρηκτικού συμβολαίου. Το σημείο της επίθεσης κάθε άλλο παρά τυχαία επελέγη. Ολες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στόχος ήταν η οικία της εισαγγελικής λειτουργού στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Η συγκεκριμένη εισαγγελέας πρόσφατα  είχε χειριστεί δύο δικογραφίες που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας: η πρώτη αφορούσε την απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές των Τρικάλων και η δεύτερη των 11 Αλβανών κρατουμένων.

Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που κάποιος δικαστικός ή εισαγγελικός λειτουργός γίνεται στόχος λόγω της ενασχόλησής του με συγκεκριμένη υπόθεση και επειδή οι χειρισμοί του δεν είναι αρεστοί στους δράστες. Αρκετές φορές στο παρελθόν λειτουργοί της Θέμιδος, αλλά και σωφρονιστικοί υπάλληλοι έχουν γίνει αποδέκτες τέτοιων «μηνυμάτων» που φέρουν τη σφραγίδα κρατουμένων.

Το στοίχημα για τις διωκτικές Αρχές είναι να συνδέσουν τις επιθέσεις αυτές με συγκεκριμένα πρόσωπα, μέσα ή έξω από τις φυλακές, τα οποία φέρονται να έχουν καταστρώσει το εγκληματικό σχέδιο και να έχουν δώσει την εντολή για την εκτέλεσή του.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ