Η “συναυλία ειρήνης” στα Προπύλαια και η απάντηση του Γιώργου Νταλάρα για τις αντιδράσεις στο Twitter

Μία μεγάλη συναυλία πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στα Προπύλαια, με κεντρικά συνθήματα “να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία”, “αλληλεγγύη στους πρόσφυγες” και “όποια κι αν είναι η ερώτηση… “Ειρήνη” είναι η απάντηση!”. Την συναυλία διοργανώνει η πρωτοβουλία “Αλληλεγγύη για Όλους” την Τρίτη 29 Μαρτίου, στα Προπύλαια, στις 8 το βράδυ. Σε αυτήν, θα συμμετάσχουν δεκάδες γνωστοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πέγκυ Ζήνα, Εισβολέας, Νατάσα Μποφίλιου, Λίνα Νικολακοπούλου και πολλοί άλλοι.

Στα social media, και ειδικά στο Twitter, υπάρχουν πολλά θετικά σχόλια χρηστών για τη διοργάνωση της αντιπολεμικής συναυλίας, αλλά διατυπώνεται και κριτική από ορισμένους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ότι στην αφίσα δεν υπάρχει κάποια σαφής αναφορά στη Ρωσία, που εισβάλει στην Ουκρανία, και στους συμμετέχοντες ότι κρατούν ίσες αποστάσεις.

Ένας από τους καλλιτέχνες που απάντησαν σε αυτή την κριτική, είναι ο Γιώργος Νταλάρας. “Είναι τόσο σκληρά κι απάνθρωπα αυτά που γίνονται γύρω μας για να σκεφτόμαστε οπαδικά. Εγώ, λοιπόν, είμαι με τους άμαχους”, γράφει σε ανάρτηση στα social media και προσθέτει: “Αυτή την ώρα η παράταξή μου είναι τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου. Γι’ αυτούς τραγουδάω τώρα για να μαζέψουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι τους είναι αναγκαίο να το στείλουμε ώστε να αντέξουν τον εφιάλτη που ζουν”. Στο τέλος της ανάρτησής του, γράφει: “Γεννήθηκα σε μια προσφυγική γειτονιά κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω τη μάνα μου να λέει “όποιος κάνει τον πόλεμο είναι ένοχος'”.

Αναλυτικά, οι συμμετέχοντες που θα συμμετάσχουν στη συναυλία, με αλφαβητική σειρά, είναι οι εξής:

Μάριος Αθανασίου, Πάνος Βλάχος, Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Γλυκερία, Φοίβος Δεληβοριάς, Πάνος Δρακόπουλος, Εισβολέας, Χριστόφορος Ζαραλίκος, Πέγκυ Ζήνα, Θανάσιμος, Κώστας Θωμαΐδης, Κώστας Καλδάρας, Μυρτώ Καμβυσίδη, Μαρία Κανελλοπούλου, Ελένη Καρακάση, Κώστας Λειβαδάς, Μίλτος Λογιάδης, Μανώλης Μητσιάς, Δημήτρης Μητσοτάκης, Νατάσα Μποφίλιου, Γιώτα Νέγκα, Λίνα Νικολακοπούλου, Γιώργος Νταλάρας, Μάνια Παπαδημητρίου, Νίκος Πλατύραχος, Μαριάννα Τουμασάτου, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Τάνια Τσανακλίδου, Νεφέλη Φασούλη, Idra Kayne, Magic de Spell, Sugahspank.

“Όποια κι αν είναι η ερώτηση… “Ειρήνη” είναι η απάντηση!
ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
Όταν κερδίζει ο πόλεμος, χάνει η ζωή
Να σταματήσει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Να σιγήσουν τα όπλα.
Tραγουδάμε όλοι μαζί για την ειρήνη
Τρίτη 29 Μαρτίου στα Προπύλαια.
Με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών”, αναφέρει η πρωτοβουλία “Αλληλεγγύη για Όλους” στο facebook, στην σελίδα που έχει δημιουργηθεί για την συναυλία.

 

συναυλία ειρήνης

Γιώργος Νταλάρας: Ακούω τη μάνα μου να λέει “όποιος κάνει τον πόλεμο είναι ένοχος”

Ο Γιώργος Νταλάρας, απαντά με ανάρτησή του στα social media, εξηγώντας για ποιους λόγους συμμετέχει στη συναυλία και ξεκαθαρίζοντας: “Είμαι με όποιον σηκώνεται από το ζεστό καναπέ της άνεσής του και κάνει κάτι για τα αθώα θύματα του πολέμου. Γεννήθηκα σε μια προσφυγική γειτονιά κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω τη μάνα μου να λέει ‘’όποιος κάνει τον πόλεμο είναι ένοχος “.

Αναλυτικά, γράφει τα εξής:

“Είναι τόσο σκληρά κι απάνθρωπα αυτά που γίνονται γύρω μας για να σκεφτόμαστε οπαδικά.

Εγώ, λοιπόν, είμαι με τους άμαχους. Με τους ανθρώπους που αφανίζονται που βλέπουν να καταστρέφονται οι πόλεις τους. Με τα παιδιά που θάβονται κάτω από τα ερείπια. Με τις στρατιές προσφύγων που φεύγουν κυνηγημένοι από τον τόπο τους. Είμαι με τα θύματα του πολέμου και δεν θα συμμετέχω σε κανένα πολιτικό παιχνίδι.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι η δουλειά μου να κάνω πολιτική. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να σταθώ δίπλα στην απόγνωση, στον εφιάλτη που ζουν οι άμαχοι αυτού του κόσμου. Οι άνθρωποι που τρέχουν να σωθούν χωρίς να φταίνε. Με ενδιαφέρουν τα ανώνυμα θύματα κι όχι οι ανταγωνισμοί της εξουσίας.

Σκέφτομαι ένα παιδί κλεισμένο σε ένα υπόγειο, σε μια τρύπα, σε μια σκηνή, χωρίς όνειρα, χωρίς αύριο, στη Σερβία, στη Συρία, στnν Υεμένη ,στη Μαριούπολη, στο Χάρκοβο, παλιότερα στην Κύπρο και τρελαίνομαι!

Αυτούς σκέφτομαι. Αυτούς που το μόνο αίτημά τους είναι μια πιο δίκαιη ζωή. Γι αυτό θα συμμετέχω σε κάθε προσπάθεια που θα βοηθήσει να στείλουμε τα αναγκαία για τη ζωή των αμάχων του πολέμου. Για τη φαρμακευτική περίθαλψη, την υλική βοήθεια, την ασφάλειά τους.

Είμαι πλάι σε κάθε αθώο παιδί, κάθε άνθρωπο που ξυπνάει το πρωί χωρίς σπίτι, χωρίς φαγητό, χωρίς πατρίδα και με τους σταυρούς των δικών του στα χέρια.

Αυτή την ώρα Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΟΥ είναι τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου. Γι αυτούς τραγουδάω τώρα για να μαζέψουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι τους είναι αναγκαίο να το στείλουμε ώστε να αντέξουν τον εφιάλτη που ζουν.

Είμαι με όποιον σηκώνεται από το ζεστό καναπέ της άνεσής του και κάνει κάτι για τα αθώα θύματα του πολέμου.

Γεννήθηκα σε μια προσφυγική γειτονιά κι από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου ακούω τη μάνα μου να λέει ‘’όποιος κάνει τον πόλεμο είναι ένοχος”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ