Η συνάντηση του Δ.Σ της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. Γρηγόρη Στεργιούλη με το Club των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων ξένων Κρατών

Τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια στο Μαρούσι επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, αντιπροσωπεία από το Club των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων ξένων Κρατών στην Ελλάδα (ECDC), τα μέλη της οποίας ενημερώθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα Διευθυντικά στελέχη της ΕΛΠΕ για την παρούσα εικόνα της εταιρείας, αλλά και για τις βασικές κατευθύνσεις της στρατηγικής Ανάπτυξης που έχει χαράξει η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

Οι συνολικά τριάντα ένας (31) Οικονομικοί και Εμπορικοί Διπλωμάτες ξένων χωρών, τους οποίους συνόδευε ο κ. David Mallette Πρόεδρος του Διπλωματικού Club και η κα Βάσω Κύρκου υπεύθυνη του Διπλωματικού Club, έγιναν δεκτοί από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Γρηγόρη Στεργιούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2015 και στις επιτυχείς συμφωνίες που σύναψε η ΕΛΠΕ τον τελευταίο χρόνο, όπως εκείνη με το Ιράν.

Σκιαγραφώντας την πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία, ο κ. Στεργιούλης επεσήμανε ότι απαιτούνται φρέσκες ιδέες και γρήγορες κινήσεις, αλλά πάντοτε με την απαιτούμενη προσοχή σε ό,τι συμβαίνει τριγύρω μας, στη διεθνή σκηνή και ιδιαίτερα στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου.

«Δεν διαλέξαμε το μέρος που γεννηθήκαμε, όμως μπορούμε να επιλέξουμε το που θα ζήσουμε και το που θα δραστηριοποιηθούμε» είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., κάνοντας αναφορά στις πρωτοβουλίες του Ομίλου για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικά ομάδων λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης εξαιτίας του προσφυγικού. Παράλληλα, υπογράμμισε πως οι εταιρείες αποτελούν κομμάτι της ίδιας της κοινωνίας και οφείλουν να δραστηριοποιούνται για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα, όπως έπραξε πρόσφατα ο Όμιλος ΕΛΠΕ με τη δημιουργία του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων στη Χίο, “HELPE Village”.

Ακολούθως, στα μέλη του Club των Ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων έγινε η παρουσίαση ‘’Group Overview and Strategy’’ για την στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου, στην οποία -εκτός από τον κ. Στεργιούλη- συμμετείχαν, ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, ο Διευθυντής Σχέσεων με Επενδυτές κ. Βασίλης Τσάιτας, καθώς και ο Ανώτερος Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού, Βιομηχανικών Δραστηριοτήτων και Συμμετοχών, κ. Διομήδης Σταμούλης.

Επισημαίνεται ότι, το Club των ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Ελλάδα (ECDC) αποτελείται από Διπλωμάτες οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για θέματα οικονομικής πολιτικής, εξωτερικού εμπορίου και επενδύσεων στις πρεσβείες τους. Τα μέλη του Club επισκέπτονται εκπροσώπους της ελληνικής πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής, καθώς και σημαντικούς οργανισμούς και φορείς, για να γνωρίσουν καλύτερα την Ελλάδα, στο πλαίσιο των επαγγελματικών τους καθηκόντων.

Η συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου έκλεισε με την προσφορά ενός κόκκινου τριαντάφυλλου από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο στις γυναίκες της ομάδας, επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Γυναικών που εορτάστηκε χθες.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ