Η συγκινητική ιστορία της 7χρονης από τη Δράμα – Μέσω άβαταρ στέλνει μήνυμα για τον εμβολιασμό

Με έναν πρωτότυπο τρόπο η 7χρονη Παναγιώτα από την Δράμα, η οποία πάσχει από υποκείμενο νόσημα, επέλεξε να στείλει το δικό της μήνυμα ευαισθητοποίησης για τον εμβολιασμό. Επιστρατεύτηκε ένα άβαταρ και με την φωνή της μικρής Παναγιώτας το εγχείρημα πήρε “σάρκα και οστά”, μέσω της πλατφόρμας Voki. Ο κορονοϊός άλλαξε δραματικά την καθημερινότητα της 7χρονης, η οποία λόγω και της κατάστασης της υγείας της, έπρεπε να μείνει στο σπίτι. Μια ενδεχόμενη έκθεσή της στον κορονοϊό, θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή της.

Το βίντεο έχει διάρκεια μόλις 35 δευτερόλεπτα, ακούγεται η φωνή της, ενώ το άβαταρ έχει τα χαρακτηριστικά της.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Η διάγνωση με αυτοάνοση αιμολυτική αναιμία και η καραντίνα από τον Μάρτιο του 2020

Από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα παραμένει στο σπίτι και συναντά από κοντά μόνο τη μητέρα και τις δύο αδελφές της.

«Η μητέρα μου είναι κλεισμένη μέσα στο σπίτι μαζί μου και έχει πάρει ακόμη και άδεια άνευ αποδοχών γι’ αυτό. Επιπλέον, φοράει μάσκα όταν έρχεται κοντά μου», αναφέρει στο βίντεο.

«Η Παναγιώτα τελείωσε την πρώτη δημοτικού παρακολουθώντας μαθήματα τηλεκπαίδευσης, στα ειδικά διαπεριφερειακά διαδικτυακά τμήματα, που απαρτίζονται από μαθητές, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Η αυτοάνοση αιμολυτική αναιμία με την οποία διαγνώστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, δεν μας άφησε περιθώριο να το ρισκάρουμε επιστρέφοντας στα θρανία», λέει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η μητέρα της, Κυριακή Αποστόλου.

Αυτό που προκάλεσε την αγανάκτηση της μητέρας και της μικρής μαθήτριας και τους οδήγησε στο να ετοιμάσουν το άβαταρ με τα λόγια της Παναγιώτας, που εκφράζουν την αγωνία της να ζήσει, είναι ενέργειες ανθρώπων που τάσσονται κατά του εμβολίου, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει η κ. Αποστόλου, προσπαθούν να επηρεάσουν και άλλους συμπολίτες τους προς αυτήν την κατεύθυνση. «Αρνητές του εμβολιασμού στη Δράμα μοίρασαν φυλλάδια για να παροτρύνουν τον κόσμο να μην εμβολιαστεί, κάτι που πιστεύω ότι παραβιάζει ακόμη και την ελεύθερη βούληση κάποιου για το αν θα αποφασίσει να εμβολιαστεί ή όχι, αφού ούτως ή άλλως δεν του επιβάλλεται ο εμβολιασμός με την ισχύουσα νομοθεσία», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας ότι η ζωή της δικής της κόρης, λόγω του υποκείμενου νοσήματος, κινδυνεύει εξαιτίας της πανδημίας περισσότερο από ό,τι η ζωή άλλων ανθρώπων.

Για τον λόγο αυτό έγραψε η ίδια μια επιστολή, που συνοδεύει το βίντεο με το άβαταρ της μικρής και η οποία έχει σταλεί τόσο στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, όσο και στο γραφείο του Πρωθυπουργού. «Τους παρακαλώ θερμά από τη θέση την οποία κατέχουν, να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις ώστε το μήνυμα των ατόμων που κινδυνεύουν περισσότερο από την πανδημία να γίνει σεβαστό, γιατί έχουν δικαίωμα να ζήσουν!», επισημαίνει, υπογραμμίζοντας ότι στο τέλος της επιστολής «τους ικετεύει να κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να χτιστεί το τείχος προστασίας κατά της πανδημίας με τον εμβολιασμό».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.