Η Ρούπα είχε κάνει δοκιμαστική πρόβα για την απόδραση Μαζιώτη

Δοκιμαστική πτήση από το Καζίνο Λουτρακίου στην Αμφίκλεια, τον περασμένο Δεκέμβριο, είχε κάνει η Πόλα Ρούπα προχωρώντας τον σχεδιασμό της για την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Μάλιστα την πτήση είχε κλείσει μέσω email ώστε να μην χρειαστεί να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Η Πόλα Ρούπα, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, εμφανιζόταν ως ευκατάστατη μεσίτρια που ασχολούνταν με αγοραπωλησίες μονοκατοικιών και παρουσιαζόταν σαν Χριστίνα Αρβανίτη.

Οι αρχές έχουν τη βεβαιότητα ότι η γυναίκα που βρίσκονταν μέσα στο ελικόπτερο ήταν η Πόλα Ρούπα, καθώς πυροβόλησε με όπλο το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο Νίκος Μαζιώτης στη ληστεία της Κλειτορίας.

Τότε,  ο Νίκος Μαζιώτης είχε τραυματίσει αστυνομικό, ενώ είχε τραυματιστεί και ο ίδιος ελαφρά στο φρύδι. Σε κάλυκα που είχαν εντοπίσει τότε οι αστυνομικοί είχε βρεθεί DNA του Μαζιώτη. Επίσης ο πιλότος του ελικοπτέρου την αναγνώρισε από φωτογραφίες που του έδειξαν οι αστυνομικοί.

Το ελικόπτερο ήταν 6θέσιο και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι υπήρχε οργανωμένο σχέδιο για την απελευθέρωση τρομοκρατών και ενήμεροι για το πως αυτοί έπρεπε να αντιδράσουν την ώρα της απόδρασης. Εκτιμούν ότι το σχέδιο περιλάμβανε άτομα τα οποία στο παρελθόν έχουν απασχολήσει για τρομοκρατικές επιθέσεις και έχουν ηγετική θέση σε οργανώσεις.

Όπως μετέδωσε το Mega, ο πιλότος, συνταξιούχος αστυνομικός μίλησε για έναν πανικό μέσα στο ελικόπτερο και χρησιμοποίησε τη λέξη συμπλοκή με την Πόλα Ρούπα.

Ο πιλότος φέρεται να είπε ότι της έπιασε τα χέρια, ενώ εκείνη πάλευε με μανία, μάλιστα του δάγκωσε τα χέρια κατά τη διάρκεια της συμπλοκής και ενώ το ελικόπτερο στροβιλίζονταν.

Όταν τελικά το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε χωράφι στις Ερυθρές, εκείνη με άνεση άνοιξε την πόρτα, τον απείλησε και πάλι με το πιστόλι, πήρε ένα σακβουαγιάζ και στην προσπάθειά της να φύγει της έπεσε η περούκα. Εκεί είδε ότι η γυναίκα που μετέφερε είχε κοντά ξανθά μαλλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα στο διάλογο που είχε αρχικά με τον πιλότο έλεγε ότι ήθελε να κάνει έκπληξη σε μια οικογένεια φίλων της που ζούσε στο Θεολόγο και πως αφού παραλάμβαναν την οικογένεια θα κατευθύνονταν προς την Κύθνο.

Ωστόσο, άλλαξε στάση όταν έφτασαν πάνω από τις Ερυθρές, όπου εκεί έβγαλε όπλο και απείλησε τον πιλότο.

Η Πόλα Ρούπα, όπως εκτιμούν οι αρχές έχει γιάφκα σε περιοχή της Πελοποννήσου.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στον αέρα με την Ρούπα – Ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ