Η μαρτυρία του 50χρονου Πακιστανού που δέχθηκε επίθεση στην Κοκκινιά

“Με χτύπησαν με σιδηρογροθιές”

Ο 50χρονος Πακιστανός, πατέρας δύο παιδιών, που ζει και εργάζεται νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία 16 χρόνια, έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης το απόγευμα της Παρασκευής σε κεντρικό δρόμο της παλιάς Κοκκινιάς.

Παρότι αρχικά η αστυνομία «είχε ενδείξεις ότι το κίνητρο της επίθεσης ήταν οι προσωπικές διαφορές», τελικά την υπόθεση ανέλαβαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης της Ρατσιστικής Βίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τέσσερις άντρες, ντυμένοι στα μαύρα και με ξυρισμένα κεφάλια έστησαν καρτέρι στη συμβολή των οδών Κορυτσάς και Αρτης στον 50χρονο και τον χτύπησαν με σιδερογροθιές και κλωτσιές. Μάλιστα υποστηρίζουν ότι τους άκουσαν να φωνάζουν στον νεαρό «να φύγετε από τη χώρα».

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, αλλά οι δράστες είχαν «εξαφανιστεί» και δεν έγινε καμία σύλληψη.

Ο Πακιστανός μετανάστης μεταφέρθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο όπου δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και αργότερα πήρε εξιτήριο.

Η μαρτυρία

Με εμφανή τα σημάδια της επίθεσης στο πρόσωπό του, ο ίδιος περιέγραψε τις στιγμές που πέρασε στα χέρια των ρατσιστών. «Ηρθε από πίσω ένας και με χτύπησε στο κεφάλι και στη συνέχεια με χτύπησε και ο δεύτερος. Μόλις γύρισα να δω, με χτυπούσαν και οι δύο στο πρόσωπο με σιδερογροθιές», είπε ο Μοχάμεντ Ιλίας.

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε η «Κίνηση Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή». «Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ξανά στην περιοχή και ενεργοποιούν τα απομεινάρια των ταγμάτων εφόδου της Νίκαιας και του Πειραιά. Το καλοκαίρι στην ίδια περιοχή είχαν εισβάλει στο σχολείο όπου στεγάζεται το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά σπάζοντας υποδομές και αφήνοντας την υπογραφή τους», σημειώνεται στην ανακοίνωση, όπου προαναγγέλλεται αντιρατσιστική απάντηση στη Διεθνή Αντιφασιστική Συνάντηση στις 11 και 12 Οκτωβρίου (γήπεδο μπάσκετ του Ρουφ), αλλά και στη διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για την ερχόμενη Κυριακή στην παλιά Κοκκινιά.

 

Πηγή: Έθνος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ