Η “Mafia” της Κρήτης

Η “Mafia” της Κρήτης 

Για την δράση μαφιόζικης συμμορίας στην Κρήτη έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Λασιθίου, Φανούρης Μανιαδάκης, αναφερόμενος στα 67 άτομα που εμπλέκονται σε δύο εγκληματικές οργανώσεις, η μία με έδρα το Ηράκλειο και η άλλη το Λασίθι.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Φανούρης Μανιαδάκης, παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία της εκτεταμένης επιχείρησης που έγινε σε Λασίθι, Ηράκλειο και Ρέθυμνο και αποκάλυψε το διπλό κύκλωμα με κοινές συνισταμένες στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών και όπλων στο νησί. Παράλληλα, χαρακτήρισε τις σπείρες ως αδίστακτες με εγκληματικές δομές αποφασισμένες ακόμη και να σκοτώσουν.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, τρεις αστυνομικοί, δύο δικηγόροι, ένας γιατρός, ενώ εξετάζεται και η σχέση του Εργαστηρίου Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, όπου κατασχέθηκε δείγμα από τις τοξικολογικές εξετάσεις υποδίκου για υπόθεση καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών, που διερευνάται περαιτέρω από τον εισαγγελέα Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθησαν 16 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, ένας αξιωματικός, ένας ανθυπαστυνόμος και ένας αρχιφύλακας.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνουν συνολικά 67 άτομα από τα οποία, 52 Έλληνες και 15 αλλοδαποί, οι οποίοι είτε συμμετείχαν στις οργανώσεις, είτε συνεργάζονταν με παράνομες δραστηριότητες και δοσοληψίες.

Με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τρεις εμπλεκόμενοι αστυνομικοί, οι οποίοι υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης, τέθηκαν άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση σε βάρος τους.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στον εισαγγελέα Νεάπολης Λασιθίου.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ