Η κακοκαιρία «σφυροκοπά» την χώρα: Σε ποιες περιοχές υπάρχουν σοβαρά προβλήματα – ΒΙΝΤΕΟ

Σφοδρή κακοκαιρία με βροχές, καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους πλήττει πολλές περιοχές της χώρας προκαλώντας σοβαρά προβλήματα.

Τεράστιες καταστροφές προκάλεσε το σύντομο αλλά εξαιρετικά έντονο πέρασμα της κακοκαιρίας «Π» από την Ξάνθη. Δεκάδες πτώσεις δέντρων, αυτοκίνητα που καταπλακώθηκαν από πτώσεις κλαδιών, καταστροφές σε οροφές σπιτιών και ηλιακούς θερμοσίφωνες αλλά και υλικές ζημιές στα γήπεδα της ΕΠΣ, αφήνει πίσω της η κακοκαιρία.

Οι ουρανοί άνοιξαν λίγο πριν από το μεσημέρι, με έναν ανεμοστρόβιλο να κάνει την εμφάνισή του διασχίζοντας ένα μικρό τμήμα της Ξάνθης, προκαλώντας ωστόσο μεγάλες καταστροφές. Στον χώρο στάθμευσης οχημάτων έξω από το super market, στην ανατολική είσοδο της πόλης, ο ανεμοστρόβιλος αναποδογύρισε δύο αυτοκίνητα, δημιουργώντας πρωτόγνωρες εικόνες. Πολίτες που αντίκρισαν το συμβάν δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους.

Οι ζημιές δεν περιορίστηκαν μόνο στο αστικό κομμάτι, αλλά αντιθέτως τις πληγές τους μετρούν ήδη οι αγρότες της Ξάνθης αρκετοί εκ των οποίων υπέστησαν μεγάλες καταστροφές από τους θυελλώδεις ανέμους.

Από την Παρασκευή η Πολιτική Προστασία της Ξάνθης εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή των πολιτών και ζητώντας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Αποκλεισμένα χωριά στην Καλαμπάκα – Υπερχείλισε ο Ασπροπόταμος

Αποκλεισμένα παραμένουν τα χωριά Καλογριανή, Αηδόνα, Γλυκομηλιά και Χρυσομηλιά από την πλευρά της Καλαμπάκας, εξαιτίας της νέας κακοκαιρίας που «χτυπά» από νωρίς το πρωί του Σαββάτου την περιοχή.

Στην περιοχή της Κρανιάς, ο Ασπροπόταμος σάρωσε ξανά τα πάντα στο πέρασμά του και πια φαίνεται ότι δημιουργεί νέα κοίτη ενώ μοιάζει αδύνατον να επιδιορθωθούν οι ζημιές, σύμφωνα με το trikalavoice.gr.

Αχαΐα: Προληπτική εκκένωση στα Βιλιβινιώτικα Αιγίου – Φόβος για κατολισθήσεις

Στην προληπτική εκκένωση του χωριού Βιλιβινιώτικα Αιγίου, στην Αχαΐα, προχώρησαν οι Αρχές το πρωί του Σαββάτου (04/11), υπό τον φόβο κατολισθήσεων εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Στον οικισμό ο οποίος βρίσκεται πάνω από το Εθνικό οδικό δίκτυο, διαμένουν κυρίως ηλικιωμένα άτομα και υπάρχει κίνδυνος κατολισθήσεων λόγω του ότι η περιοχή έχει καεί δύο φορές το τελευταίο διάστημα και δεν υπάρχει αρκετή χλωρίδα για να συγκρατήσει τα νερά της βροχής.

Οι κάτοικοι, που ήδη από χθες είχαν ειδοποιηθεί ότι ίσως χρειαστεί να απομακρυνθούν, μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχειακό συγκρότημα λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα από το χωριό. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο κ. Νίκος Καραΐσκος, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, ένα νέο κύμα βροχοπτώσεων αναμένεται στην Αιγιάλεια το μεσημέρι του Σαββάτου (4/11), οπότε η μετακίνηση των κατοίκων κρίθηκε σκόπιμη για προληπτικούς λόγους.

Ακινητοποιήθηκε επιβατική αμαξοστοιχία στις Αφίδνες – Έπεσαν δέντρα στις ράγες και σε βαγόνι

Η αμαξοστοιχία IC 51 έχει ακινητοποιηθεί μεταξύ Αφιδνών και Αγίου Στεφάνου, λόγω πτώσης δέντρων στη γραμμή εξαιτίας της κακοκαιρίας, όπως ανακοίνωσε η Hellenic Train.

Έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η κυκλοφορία, ενώ αναμένονται καθυστερήσεις στα δρομολόγια.

Σε δεύτερη ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει ότι τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC51, 1542 και 1543 θα υποκατασταθούν με λεωφορεία. Επίσης, η αμαξοστοιχία IC 60 αναμένει στον Σ.Σ Ρέντη.

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων άνω των 3,5 τόνων στην ε.ο. Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής

Διακοπή κυκλοφορίας όλων των οχημάτων μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων τέθηκε σε ισχύ σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας-Συνοριακού σταθμού Κρυσταλλοπηγής.

Σύμφωνα με την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, η απαγόρευση αφορά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από το 19ο χιλιόμετρο έως το 28ο χιλιόμετρο λόγω της κατολίσθησης που σημειώθηκε στο 22ο χιλιόμετρο της οδού, στο ύψος του Πισοδερίου.

Εξαιρούνται τα οχήματα των εκχιονιστικών μηχανημάτων, οδικής βοήθειας και εκτάκτου ανάγκης.

Νέο έκτακτο της ΕΜΥ – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ. Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 2 Νοεμβρίου επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία. Επισημαίνεται πως δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο.

Αναλυτικά πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία το Σάββατο: 

α. Τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.

β. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ