Η κακοκαιρία Daniel σαρώνει και την Επίδαυρο: Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και κατολισθήσεις – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Σε Θεσσαλία και Αργολίδα καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας Daniel που σαρώνει τη χώρα.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχής σήμερα, από τα μεσάνυχτα (00:00) έως τις πρωινές ώρες (08:30) σημειώθηκε στους Κωφούς Μαγνησίας με 194 mm. Ακολουθούν το Κρανίδι (180), η πόλη της Καρδίτσας (161), οι Σπέτσες (126), το Μουζάκι Καρδίτσας (121) και οι Χαλκιάδες Φαρσάλων (120).

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι οι περισσότεροι μετεωρολογικοί σταθμοί της Μαγνησίας και των Σποράδων, όπου έχουν δεχθεί τα ακραία ύψη βροχής τις τελευταίες ημέρες, σταμάτησαν να μεταδίδουν τα δεδομένα τους λόγω διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην Ερμιονίδα και την Επίδαυρο στην Αργολίδα.  Σύμφωνα με τον δήμαρχο Επιδαύρου Τάσο Χρόνη, τα προβλήματα εστιάζονται τόσο σε Αρχαία και Νέα Επίδαυρο όσο και στη Δήμαινα, στην ανατολική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.  Ο κ. Χρόνης κάλεσε μέσω ανάρτησής του τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις στην περιοχή, δεδομένης και της διακοπής της κυκλοφορίας σε πολλούς άξονες της περιοχής λόγω κατολισθήσεων, όπως στον δρόμο που συνδέει την Επίδαυρο με τα Μέθανα, αλλά και σε αυτούς μεταξύ Τραχείας και Καρατζά και μεταξύ Κρανιδίου και Ερμιόνης.

Ίδια εικόνα και στην Ερμιονίδα όπου σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιάννη Γεωργόπουλο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην περιοχή Αυλώνα.

Όπως αναφέρει αναγνώστης του enikos.gr που έστειλε τις παρακάτω εικόνες λόγω της κακοκαιρίας έχουν προκληθεί πολύ σοβαρά προβλήματα στον δήμο Επιδαύρου σε όλο το οδικό δίκτυο, από το Λυγουριό έως τα λουτρά ωραίας Ελένης.

Έχουν γίνει προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε διάφορες περιοχές της Αργολίδας, με αφορμή τις βροχοπτώσεις και τον κίνδυνο των πλημμυρικών φαινομένων.

 

Συγκεκριμένα, έχει κοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε μέρος του δρόμου Τραχιά – Καρατζάς Αργολίδας, αλλά και στην είσοδο του Κρανιδίου (δρόμος Λυγουριό – Κρανίδι).

Επίσης, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Παλαιάς Επιδαύρου – Μεθάνων, αλλά και σε δρόμο της Νέας Επιδαύρου (πλησίον ποταμού).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ