«Η Γερμανία συνεχίζει να πιστεύει ένα ψέμα»

Του Αλέξανδρου Κυριακόπουλου 

Χρειάστηκε μονάχα να πει «ονομάζομαι Αργύρης Σφουντούρης, είμαι το αγόρι στη φωτογραφία» για να καθηλώσει τους εκατομμύρια Γερμανούς τηλεθεατές της σατιρικής εκπομπής Die Anstalt, στο γερμανικό κρατικό κανάλι ZDF, όπου και εμφανίστηκε πριν από μερικές ημέρες. 

Με φόντο την παιδική του φωτογραφία, έξω από το καμένο σπίτι του μαζί με τη γιαγιά του Κοντύλω και την αδερφή του Χρυσούλα, μίλησε για τις θηριωδίες στο Δίστομο τον Ιούνιο του 1944, συνταράσσοντας κυριολεκτικά τη γερμανική κοινή γνώμη. 

Τα όσα είπε αποτυπώνονται στο βιβλίο του «Πενθώ για τη Γερμανία – Το παράδειγμα του Διστόμου», που θα κυκλοφορήσει μετά το Πάσχα από τις εκδόσεις Βεργίνα. 

Μέσα από τις σελίδες του, ξαναφέρνει στη μνήμη όλους τους νεκρούς του Διστόμου, ενώ παράλληλα περιγράφει διεξοδικά και με ντοκουμέντα τα ψέματα των ναζί που έχουν υιοθετήσει όλες οι μεταπολεμικές γερμανικές κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή των αποζημιώσεων. 

Ο 75χρονος επιζών της γερμανικής θηριωδίας παρουσιάζει μέσω της Realnews το βιβλίο του και πιστεύει πως «μνήμη σημαίνει αγώνας ενάντια στη λησμονιά. Το πένθος είναι η πιο αγνή μορφή της μνήμης. Πενθούμε τους νεκρούς μας που δεν έχουν πια φωνή για να εκφράσουν τον τρόμο τους».

Πατήστε πάνω στη φωτογραφία και διαβάστε το δημοσίευμα της Realnews

Διαβάστε περισσότερα:

Το… “efharisto” του Γερμανού δημοσιογράφου

Ο επιζών από το Δίστομο μιλάει για τη γερμανική εκπομπή – ΒΙΝΤΕΟ

Ο επιζών του Διστόμου που συγκλόνισε τους Γερμανούς τηλεθεατές – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ