Η ΕΡΓΟΣΕ ζητούσε επιστροφή χρημάτων από τον ανάδοχο – Τι αναφέρεται σε έγγραφο για τα έργα σηματοδότησης των τρένων

Έγγραφο – βόμβα κατέθεσε στη Βουλή την Τετάρτη ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σχετικά με τους χρόνους παράδοσης και τη θέση σε λειτουργία των έργων σηματοδότησης των τρένων με τη σύμβαση 717 του 2014.

Σε έγγραφο του Οκτωβρίου του 2121 της ΕΡΓΟΣΕ προς την κοινοπραξία ΤΟΜΗ – ALSTOM, το οποίο δημοσιεύει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τονιζόταν στα συμπεράσματα:

«Κατόπιν των ανωτέρω, σας αποστέλλεται συνημμένα ο 33ος λογαριασμός (αρνητικός), ύψους -1.307.260,11 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 53 παρ. 8 του Ν. 3669/08 και σας καλούμε όπως, σύμφωνα με την ανωτέρω διάταξη, προβείτε στην καταβολή του προαναφερόμενου ποσού εντός ενός μηνός από την κοινοποίηση του συνημμένου στο παρόν έγγραφο 33ου αρνητικού λογαριασμού, άλλως καταπίπτει αναλόγως σε βάρος της αναδόχου κοινοπραξίας η εγγυητική επιστολή».

Στην ουσία, όχι μόνο δεν είχαν προχωρήσει τα έργα, αλλά ζητήθηκαν και πίσω τα χρήματα από τον ανάδοχο.

Η κίνηση αυτή έρχεται, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ως απάντηση στα όσα υποστηρίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τη Δευτέρα, όπου θα συζητηθεί η πορεία της σύμβασης με τη συμμετοχή και του παραιτηθέντος υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Αχ. Καραμανλή.

Παράλληλα ο κ. Γεραπετρίτης για να απαντήσει στον ισχυρισμό των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι δεν λειτουργούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης στην Λάρισα, κατέθεσε και το έγγραφο παραλαβής από τον ΟΣΕ προς χρήση του τμήματος ΕΘΑ Ορφανών – Λάρισα, τον Νοέμβριο του 2022.

Σημειώνεται ότι ένα από τα στελέχη του ΟΣΕ που παρέλαβαν το σύστημα ήταν και ο επιθεωρητής Δ.Ν. ο οποίος πρόκειται ανωμοτί να καταθέσει για τα όσα συνέβησαν τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ