Η απάντηση του Λιμενικού μετά τις καταγγελίες για πλοίο που ταξιδεύει χωρίς σωστικά μέσα

Αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες επιβατών για πλοίο που πραγματοποιεί δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό με ληγμένα σωστικά μέσα. Το θέμα μεταδόθηκε από τον Realfm 97,8 και την εκπομπή των Γιώργου Ψάλτη και Ελισάβετ Σαλαμάρα.

Συγκεκριμένα επιβάτες κατήγγειλαν ότι το συγκεκριμένο πλοίο ταξιδεύει επί της ουσίας χωρίς σωστικά μέσα άρα και χωρίς πρόνοια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, όπως μεταδόθηκε, οι καταγγελίες είναι σε γνώση του Λιμενικού. Το θέμα γέννησε ερωτήματα σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται στα πλοία συνολικά και για το εάν και κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας, ειδικά σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή παραστεί ανάγκη εκκένωσης του πλοίου.

Σε επικοινωνία του enikos.gr με το Λιμενικό Σώμα έγινε γνωστό πως έχουν λάβει ενημέρωση για το συγκεκριμένο επιβατηγό- οχηματαγωγό πλοίο και όπως αναφέρουν, «βρίσκεται σε εξέλιξη η προβλεπόμενη διαδικασία ετήσιας συντήρησης, με αποτέλεσμα να έχει τροποποιηθεί προσωρινά το πρωτόκολλο και να έχουν μειωθεί οι επιβάτες από 1.050 σε 586. Έτσι υπάρχει μείωση και στα σωστικά μέσα. Γίνεται επιθεώρηση και συντήρηση και σε αυτά και όσα είναι κατάλληλα επιστρέφονται. Πρόκειται για μια κυκλική διαδικασία».

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ