Καταγγελίες επιβατών για πλοίο χωρίς σωστικά

Χωρίς σωστικά μέσα πραγματοποιεί δρομολόγια πλοίο σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών. Όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ψάλτης στον Realfm 97,8 οι εν λόγω καταγγελίες έχουν φτάσει στο Λιμενικό.

Συγκεκριμένα, επιβάτες υποστηρίζουν ότι πλοίο που πραγματοποιεί δρομολόγια στον Αργοσαρωνικό έχει ληγμένα σωστικά μέσα. Επί της ουσίας δηλαδή ταξιδεύει με εκατοντάδες επιβάτες που επιλέγουν τον συγκεκριμένο προορισμό, χωρίς να υπάρχει πρόνοια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο χρήζει άμεσης διερεύνησης και παρέμβασης, καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας των ταξιδιωτών. Εκτός της παραβίασης των κανόνων ναυσιπλοΐας, εγείρεται και θέμα ασφάλειας ειδικά σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα ή παραστεί ανάγκη εκκένωσης του πλοίου.

Οι καταγγελίες αυτές δημιουργούν και ερωτήματα σχετικά με τους ελέγχους που γίνονται στα πλοία συνολικά και το εάν και κατά πόσο τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας. Άλλωστε κατά καιρούς έχουν υπάρξει καταγγελίες και για ανεπαρκή αριθμό σωστικών μέσων σε κάποια πλοία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ